Obavijesti

News

Komentari 5

Na Rudiju su gasili cigarete, a priču o njemu napisao je Milčec

Na Rudiju su gasili cigarete, a priču o njemu napisao je Milčec
2

Za kućnog ljubimca strahoviti je stres gubitak obitelji. Mnogi su i žrtve bešćutnih vlasnika. Srećom, postoje dobri ljudi koji su im spremni vratiti vjeru u čovjeka i pružiti zasluženi dom.

VIDEO

Našeg Rudija volonteri su našli kako luta kraj ceste, ne znamo točno ni gdje. Nemamo nikakvih podataka o njegovom životu prije Dumovca, no moram reći da s obzirom na stanje u kakvom je došao, samo su ga čudom uspjeli održati na životu do udomljenja – prisjeća se Petra Štefanac Šporčić (26) iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

Ona je 2012. godine došla volontirati u Dumovec. Kaže kako je imala sasvim druga očekivanja. Vjerovala je da će dobiti nekoliko pasa koje treba prošetati, i to je to.

- No kad stignete i vidite svu tu tugu i užas koji su proživjele životinje, počnete plakati. Onda plačete još malo i nastavite plakati. Među prvim psima koje sam dobila za šetnju kao zadatak bio je Rudi. U tom trenutku nisam imala neku posebnu želju nabaviti psa niti sam ga tražila, ali on je našao mene. Bio je potpuno izgladnio i na rubu života, jedva je hodao. Poslala sam mami par fotografija, i ona je tad zaključila kako pas sigurno neće dugo živjeti, ali eto, udomit ćemo ga makar da mu uljepšamo zadnje dane i omogućimo mu dostojanstvenu smrt. I tako smo došli po njega – nastavlja Petra dok nas Rudi veselo njuška i gurka njuškicom tražeći pažnju. Tek kad je stigao u svoj novi dom, Petra je počela uviđati da je pas daleko teže bolestan nego što su mislili. Čudno je hodao jer je imao displaziju kukova, a otkrilo se i kako su mu prednje šape bile slomljene i krivo su zarasle. Bio mu je slomljen rep. Na tijelu mu je pronašla starije ožiljke za koje su veterinari potvrdili da je na psu netko gasio cigarete. Nakon svega par tjedana u novom domu, Rudi se srušio u nesvijest.

- Nismo znali što je, pojurili smo veterinaru, a onda ustanovili da ima problema sa srcem. Uz sve to, on je zbog ozljede želuca imao od dolaska tijekom sljedeće dvije godine strahovite proljeve. Bio je kostur. Onda smo naučili da mu odgovara jedino kuhana piletina i kuhani oslić, pa smo mu prestali davati medicinsku hranu koju su nam preporučili i počeli mu kuhati. Tad se oporavio i udebljao, ali za njega je to bilo pitanje – ili debeo ili mrtav. Više nam se sviđala ova prva verzija, pa eto. Uz sve ove probleme, nedavno su mu u mjehuru otkrili nekakvu tvorbu, no bojimo se operacije jer s obzirom na njegove godine i stanje slabo je vjerojatno da bi se probudio iz narkoze – priča Petra.

Rudi zbog svog stanja pije tri vrste lijekova, no unatoč bolestima i godinama znatiželja ni zaigranost ne jenjavaju.

- Najviše voli ukrasne jastuke. Svaka tri dana mu kupimo novi jastuk kojeg rastrga i uništi. Općenito voli mekane i mirisne stvari, pa je tako često znao dovući čiste plahte koje su se sušile i ležati na njima. Mislim da je to zato što nikad u životu nije imao ništa čisto ni mekano. Posljedice teškog života osjećaju se i dalje. Ne podnosi druge pse ni djecu, a posebno se izbezumi kad susjedi peku roštilj. Zbog tog mirisa laje, zavija i urla satima. No naš Rudi je i velika književna zvijezda jer je Zvonimir Milčec o njemu napisao priču. Zove se "Dalmatiner i Petra – za pet!" i objavljena je na stranicama azila – ponosno je istaknula Petra. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa