Obavijesti

News

Komentari 104

Na sajmu u Gudovcu prodali traktor od 2,6 milijuna kuna: Kupio ga je slavonski farmer

Na sajmu u Gudovcu prodali traktor od 2,6 milijuna kuna: Kupio ga je slavonski farmer
4

Najskuplji traktor visok je 3,4 metra i težak je 12 tona. Fendt 900 ima kožnata sjedala, navigaciju i 365 konja. Prodaje ga samoborska tvrtka Interexport, a kupio ga je farmer iz Slavonije

VIDEO

Sudeći prema broju posjetitelja, 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu ovog vikenda mogao bi srušiti sve dosadašnje rekorde, kiši unatoč. Na 100.000 kvadrata proizvode je izložilo više od 400 tvrtki i pojedinaca, među kojima je i desetak iz EU te tradicionalni gosti iz BiH i Srbije.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

Na sajmu u Gudovcu prodali traktor od 2,6 milijuna kuna: Kupio ga je slavonski farmer 01:17

Čim je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak svečano otvorio sajam, prodan je najskuplji traktor, Fendt 900. I to za 350.000 eura (2,6 milijuna kuna) plus PDV. Od samoborske tvrtke Interexport kupio ga je farmer iz Slavonije.

Višnja i Zdravko Pevec ponovno izlažu na sajmu u Gudovcu i pokreću posao

- Farmeri prepoznaju kvalitetu i ne štede kad je u pitanju provjerena majka, a Fendt 900, je po karakteristikama vodeća marka. Posjeduje kompletnu opremu, dakle kožnata sjedala, LED lampe, navigaciju. Kožnata sjedala tu su prvenstveno da se u traktoru može što duže sjediti i što lakše raditi – kazala nam je članica Uprave tvrtke Ivana Karaula.

Višnja i Zdravko Pevec na sajmu u Gudovcu: Bračni par nije dijelio Pevexove privjeske
Višnja i Zdravko Pevec na sajmu u Gudovcu: Bračni par nije dijelio Pevexove  privjeske

To čudo na kotačima visoko je 3,40 metara i teško 12 tona, ima 365 konja, koji mogu povući 10 plugova istodobno. Ima MAN-ov motor od 9000 kubika. Snaga motora je takva da je u stanju povući pet punih željezničkih vagona i radi na svim terenima. Naravno, posjeduje navigaciju i sve što je potrebno da se traktor programira prema dimenzijama površine koju obrađuje. Vozač može čitati roman ili slušati glazbu po vlastitom izboru.

Nekoliko metara dalje nalazi se štand bračnog para Pevec. Na Višnjinu i Zdravkovu prodajnome mjestu od 200 četvornih metara prodaju se najjeftiniji traktori. Cijene traktora snage od 10 do 22 konjske snage kreću im se od 13.000 pa do 33.000 kuna. Peveci su bili kraljevi sajma sve do 2009. godine, kad je tvrtka Pevec, koja je tad zapošljavala 4000 ljudi, završila u stečaju, Zdravko i Višnja bez novca, a neko vrijeme i bez slobode. Sad opet izlažu pod zastavom Pevec.

-Od kukanja se ne živi, živi se od predanog rada. Na Sajam smo došli nakon prvi put nakon sloma rupe Pevec i počeli kao i prije 33 godine kad smo krenuli s privatnim poduzetništvom – priča Zdravko.

Pevec se vraća u posao, ima novi dućan: "Ovo je povratak otpisanih, Pevec opet pjeva"
Pevec se vraća u posao, ima novi dućan: "Ovo je povratak otpisanih, Pevec opet pjeva"

Kažu da je njihov put krenuo iz garaže, kad su imali 25 kosilica i  traktor. Danas su u Gudovcu izložili 75 artikala.  Tu su trimeri i ostali asortiman s kojim su polako kročili put prema vrhu. Imaju suradnju s najpoznatijim proizvođačem kosilica europske marke Alpina Ybstiga, te se nadaju da će uskoro zakoračiti i na velika vrata. Nakon sajma otvaraju i prodavaonicu maloprodaje u Vrbovcu.

-Sinovi su vlasnici tvrtke, a ja sam prokurist jer imam golemo iskustvo. Želja nam je da poslom steknemo financijsku neovisnost, jer smo kao obitelj završili u dužničkom ropstvu, a ovo je jedini način d ponovo stanemo na vlastite noge – kazali su Višnja i Zdravko Pevec veselo pozirajući ispred asortimana s kojim su prije nekoliko desetljeća krenuli prema vrhu.

Uspon i pad obitelji Pevec: Danas kao 90-ih kreću iz garaže
Uspon i pad obitelji Pevec: Danas kao 90-ih kreću iz garaže

Poznajući ih gotovo od samog početka uvjerili smo se da im volje i entuzijazma ne manjka od vremena kad su počeli u garaži obiteljske kuće u Bjelovaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa