News

Komentari 62

Na seoskoj zabavi u Hercegovini kalašnjikovom ubio dvoje ljudi, jedan je poznati poduzetnik

Na seoskoj zabavi u Hercegovini kalašnjikovom ubio dvoje ljudi, jedan je poznati poduzetnik

Kako se doznaje sve je nastalo zbog svađe unutar caffe bara Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te pucao na više ljudi od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje je ozlijeđeno

Oko 2 sata ujutro u četvrtak dva su muškarca ubijena na seoskoj zabavi u Hercegovini, a ozlijeđena su još dvojica - jedan teže i jedan lakše, prenosi Grude Online.

Sve se odvilo tijekom tradicionalne seoske zabave u župi Gorica Sovići povodom proslave sv. Stjepana, a muškarac je iz kalašnjikova pucao po skupini ljudi koja se nalazila ispred kafića.

Kako doznaje Hercegovina.info, ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60). Bušić je inače poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha. Jedan čovjek koji je teže ozlijeđen prebačen je u bolnicu u Mostaru gdje mu je amputirana noga.

Kako se doznaje sve je nastalo zbog svađe unutar caffe bara Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te pucao na više ljudi od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje je ozlijeđeno.

- Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude, prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe, a 2 su ranjene, o kojem događaju je obavještena policija, koja je izašla na mjesto događaja gdje su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ubojstvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari - rekla je Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, za Hercegovina.info.

- Policijski službenici uhitili su osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela - objavila je policija Županije Zapadnohercegovačke.