Obavijesti

News

Komentari 27

Sever o Z. Milanoviću: On ne razumije što je socijalni dijalog

Sever o Z. Milanoviću: On ne razumije što je socijalni dijalog
3

Sit sam priče da su se nekakvi dogovori vodili u nekakvim mračnim sobama. Ispada da smo svi dilali, a mi iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nismo, kazao je Sever

VIDEO

Začudno je do koje mjere taj čovjek ili ne razumje ili ne želi razumjeti što je socijalni dijalog, kazao je sindikalist Krešimir Sever komentirajući izjave premijera Milanovića na sjednici Vlade, a prije sastanka Gospodarskog socijalnog vijeća. Poručiti da je Vlada za javnost i da mi očito želimo nešto drugo je nepoznavanje dijaloga, kazao je Sever te je podsjetio da sindikati govore o tome da je Vlada socijalni dijalog zamijenila dijalogom s javnošću.

- Sit sam priče da su se nekakvi dogovori vodili u nekakvim mračnim sobama. Moje pitanje predsjedniku Vlade na sastanku GSV-a, ako ostane raspoloživ za razgovor, bit će neka nam kaže tko je to dilao u mračnim sobama, a ne da se govori općenito. Ispada da smo svi dilali, a mi iz Nezavisnih hrvatskih sindikata nismo, pa neka kaže tko ili neka zauvijek zašuti - oštar je Sever.

Od GSV-a na koji je prvi put stigao premijer Milanović, ne očekuje puno. Za razliku od njega sindikalac Vilim Ribić očekuje da formalistički pristup tijelima socijalnog partnerstva postane sadržajni te da na vijeću ubuduće rješavaju problemi građana.

- To bi trebala biti funkcija GSV-a, a ne jedan smokvin list za EU, što vjerojatno Vlada namjerava - kazao je Ribić prije sastanka.

Sindikalisti su prokomentirali i odluke s Vlade da će se objavljivati liste srama poslodavaca koji ne isplaćuju plaće, ali i građana kojima je imovina u nesrazmjeru s primanjima. Ribić koji ne podržava mjere štednje i mjere fiskalne konsolidacije, kada je riječ o fiskalnoj disciplini apsolutno podržava ministra Linića. Podršku Vlada ima i od Severa, ali on se pita zašto to nisu ranije učinili.

- Očito da Vlada ne zna što bi drugo radila pa javnu naklonost pokušava dobiti kroz ovakve vrste lista. S obzirom da se ovi potezi pojavljuju tek sada, logično je da to ima jednu vrstu dnevno političke poruke. Neka se zabavljamo listama kada nemaju što drugo ponuditi - kazao je šef Nezavisnih hrvatskih sindikata. Za razliku od Vade koja predlaže da će se na listi srama objavljivati poslodavci koji tri mjeseca za redom ne isplate plaću radniku, Sever smatra da bi na listi trebali biti i oni koji i jedan mjesec ne isplate plaću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava