Obavijesti

News

Komentari 87

Nagrada za zlatne olimpijce bit će 100% prosječne neto plaće

Nagrada za zlatne olimpijce bit će 100% prosječne neto plaće
7

Na kraju sjednice Vlade RH premijer Milanović osvrnuo se na posjet predsjednika Azerbajdžana. Rekao je kako nam je ta država u budućnosti dobar poslovni partner

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić prije sjednice kazao je da će se rebalans proračuna vrlo brzo naći na dnevnom redu, možda već idući tjedan. Upitan je li točno da potpredsjednika Vlade Nevena Mimicu, nakon što ode u Bruxelles na mjesto povjerenika Europske komisije, nitko u Vladi neće zamijeniti, Grčić je tek kazao "otom potom".

Milanović: Ništa se neće prodati

Vlada je izmijenila Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Umjesto jedinica lokalne samouprave, koje su uz suglasnost Ministarstva raspisivale natječaje za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta, te poslove ubuduće će voditi Agencija za poljoprivredno zemljište. Očekuje se povećanje korištenja navedenog zemljišta.

- Ništa se neće rasprodati. Poljoprivredna zemljišta će biti izvan prometa za strance sljedećih gotovo 10 godina nakon ulaska Hrvatske u EU. Tek nakon toga će biti na tržištu - rekao je Milanović.

Nagrada za zlatne olimpijce 100 posto prosječne neto plaće

Ministri su dali zeleno svjetlo izmjenama Zakona o sportu kojim se za vrhunske sportaše uvode državna priznanja. Pravo na njih imat će osvajači medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama, olimpijskim igrama gluhih i svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima. Najviša naknada iznosit će 100 posto prosječne neto plaće u Hrvatskoj za osvojenu zlatnu medalju.

- Kriza je, ali olimpijsko zlato je olimpijsko zlato - rekao je Milanović.

Naknada će se ostvarivati na osobni zahtjev, a premijer kaže da je na građanskoj savjesti bogatih sportaša hoće li se koristiti naknadom ili ne. U Vladi kažu da su ovime vrhunski sportaši potiču da i nakon karijere ostanu u sportu. 

'Azerbajdžan nam je dobar poslovni partner za budućnost'

Na kraju sjednice Vlade premijer Milanović osvrnuo se na posjet predsjednika Azerbajdžana. Odgovorio je na napade iz udruga koji su prozivali državnike da se sastaju s korumpiranim diktatorima.

- To je nepošteno. Vlada razvija suradnju, potpisuje ugovore i bori se da se potpišu u najkraćem roku za hrvatska poduzeća i to ne za prodaju oružja, nego vagona i brodova odnosno za gospodarski razvoj. Azerbajdžan neće biti ni za 10 godina kao Hrvatska. Ta država nam je danas i u budućnosti dobar poslovni partner. To su ljudi s kojima ćemo raditi i, uspijemo li realizirati te poslove, od toga će hrvatski radnici dobivati plaće, uplaćivat će se porezi u proračun od kojih će mnoga od onih lica koje smo vidjeli na prosvjedima doći po taj novac - rekao je Milanović.

Napomenuo je da Vlada ima kriterije, te da postoje države s kojima ne bismo poslovali, no Azerbajdžan nije među njima.

Milanović u Bruxellesu

Odmah nakon završetka sjednice Vlade, premijer Milanović putuje za Bruxelles gdje će se sastati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

Očekuje se da će, među ostalim, razgovarati o dokumentima ključnim za dovršetak postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora - završnom izvješću o monitoringu, koje Komisija treba objaviti u drugoj polovici ožujka te o dogovoru sa Slovenijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela