Obavijesti

News

Komentari 918

Na skupu HDZ-a 20.000 ljudi, Karamarka dočekali uz ovacije

Na skupu HDZ-a 20.000 ljudi, Karamarka dočekali uz ovacije
38

HDZ-ovcima i partnerima video porukom podršku su iskazali Nicolas Sarkozy te Janez Janša. Podršku je pismom iskazao i Viktor Orban. Okupilo se 20.000 ljudi

VIDEO

Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om u četvrtak u 17 sati na završnom skupu u zagrebačkoj Areni okupila je oko 20.000 simpatizera i članova. U krcatoj Areni našao se vrh HDZ-a i koalicijskih stranaka, a spektakl je izvedbom državne himne otvorila Radojka Šverko.

Petar Glebov/PIXSELL

Program vode glumac Robert Kurbaša i voditelj Oliver Mlakar. Nastupaju i brojne glazbene zvijezde među kojima i Mate Mišo Kovač i Đani Stipaničev.

HDZ-ovcima i partnerima video porukom podršku su iskazali i bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy te bivši premijer Slovenije Janez Janša . Podršku je pismom iskazao i mađarski premijer Viktor Orban.

Karamarko: Ne vraćam se u prošlost, nego je živim

Okupljenima se, zajedno s drugim čelnicima stranaka, obratio i šef HDZ-a Tomislav Karamarko . Odmah na početku obrušio se na konkurentski tabor.

- Vidjeli smo njihove zastave, oni nisu shvatili da se mahanje zastava ne uči, nego da se to radi srcem. Tko može dati više Hrvatskoj i narodu osim Franje Tuđmana? HDZ je najveća stranka koja je stvorila ovu državu. Sjetite se koliko je bilo ubojstava, kazni, sjetite se rečenica: ono što si čuo doma, nemoj da čuju u školi! Sjetite se! Optužuju nas da smo konzervativni, da smo nazadnjaci. A pogledajte, 15.000 ljudi je poginulo za Hrvatsku. To su anđeli koji nas danas možda gledaju. Pokušavaju da zaboravimo istinu, da naša djeca zaborave istinu. Ne vraćam se u prošlost, nego je živim. Moramo voljeti Hrvatsku, onu koju je stvorio Tuđman - poručio je Karamarko.

VIDEO

- Dva puta su dolazili na vlast, uvijek isti simptomi, uvijek negiraju oni što smo učinili, što su branitelji stvorili... Oni moraju znati da je Hrvatska stvorena na krvi i žrtvi! Moramo biti jedinstveni. Postoji jedna nadstranka, a to je Hrvatska država i narod - oštar je bio Karamarko te kazao kako je u Njemačkoj 93.000 iseljenih Hrvata.

- Gdje su ostali? Odlaze na destinacije gdje nikad nisu odlazili. U Irsku, gdje nikad nisu odlazili. Dokud i dokad ćemo se prosipati po svijetu? 100.000 iseljenih, 100.000 nezaposelnih, to su oni u 3,5 godine! Tako je i Tito smanjio nezaposlenost. Sve je to laž i obmana! 100 milijardi su nas zadužili za 3,5 godine! Gdje su plodovi toga? Gdje je ta poljoprivreda? Zadužili smo svoje praunuke, a sad oni bezobrazno traže još jedan mandat - poručio je.

VIDEO

Pozvao je okupljene da 8. studenog budu maksimalno angažirani.

- Ovo nije borba za fotelje i sinekure, ovo je borba za Hrvatsku. Ja ću služiti svojoj domovini jer ju volim i jer me tako otac naučio - kazao je Karamarko na što je cijela dvorana ustala i skandirala ''Pobjeda, pobjeda''.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 918
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo