Obavijesti

News

Komentari 12

Na suđenju trovačici iz Ozlja svjedočila njena obitelj: 'Obično je Kristina kupovala antifriz...'

Na suđenju trovačici iz Ozlja svjedočila njena obitelj: 'Obično je Kristina kupovala antifriz...'
3

Roditelji Kristine Ferko, optužene za pokušaj ubojstva, kažu da je žrtva njoj radila probleme. Kristinu terete da je 22. siječnja 2020. u večernjim satima u Loviću Prekriškom bivšem stavila antifriz u bočicu vode

VIDEO

Kristina je s Denisom imala problema prije sedam godina, kad je sve završilo na sudu, a on je dobio zabranu prilaska. Radio je štetu na autu, oko kuće i podruma te joj slao prijeteće poruke. Nakon toga više s njim nije imala problema, nisu bili u kontaktu niti su se kretali u istom društvu, rekla je majka Kristine Ferko (28) iz Vrškovca kraj Ozlja.

Ulila mu antifriz u Janu? Veliki obrat na suđenju Kristini, neće uzeti SMS-ove kao dokaz...
Ulila mu antifriz u Janu? Veliki obrat na suđenju Kristini, neće uzeti SMS-ove kao dokaz...

Kristini sude za pokušaj teškog ubojstva trovanjem Denisa Matijašića (41) iz Vivodine, a u četvrtak su na Županijskom sudu u Karlovcu ispitali njezine roditelje, Lovru i Maricu, te sestru Mariju.

Podsjetimo, Kristinu terete da je 22. siječnja 2020. u večernjim satima u Loviću Prekriškom, u namjeri da usmrti 41-godišnjaka, na benzinskoj postaji Petrol u Karlovcu pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol, glavni sastojak antifriza. Znajući da je on otrovan, potajice je, bez Denisova znanja, antifriz stavila u bocu Jane u kojoj je bio sok te mu dala da je popije.

Karlovac: Nastavljeno suđenje optuženoj za trovanje mladića antifrizom

Nakon susreta s Kristinom Denisu je iste večeri pozlilo. Prevezli su ga u bolnicu, gdje su ga liječili zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega te se nalazio u teškom i za život opasnom zdravstvenom stanju, koje je preživio zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji u kojoj je bio na hemodijalizi i priključen na respirator.

Roditelji i sestra istovjetno su kazali da je Kristina kobnog dana nakon posla iz Žakanja otišla u Karlovac u nabavku stvari i došla kući oko 17 sati. Potom je otišla u obližnji vinski podrum na proslavu Vincekova, vratila se kući, večerala i ponovno otišla na posao te se oko 19 sati vratila kući. Kazali su i da u obitelji koriste tri osobna vozila, motocikl i skuter te dva traktora. Upravo je Kristina najčešće nabavljala ulja, maziva, tekućine, među kojima i antifriz za ta vozila. U vrijeme pokušaja ubojstva Kristina je koristila crnu Opel Vectru, a Opel Astra bila je na servisu radi pripreme za tehnički pregled. Njezina obitelj svjedočila je i da je Kristina tad bila godinu i šest mjeseci u ozbiljnoj vezi s drugim mladićem, Simonom.

Kristinina braniteljica za novi dokazni prijedlog predala je dokumentaciju Opel Vectre prema kojoj je vidljivo kad je obavljan tehnički pregled vozila te predložila ispitivanje sedam svjedoka koji imaju neposredna saznanja i kontakte o tome gdje se optužena nalazila tog dana, što je sudsko vijeće i prihvatilo. Među svjedocima ispitat će i Kristinina tadašnjeg dečka Simona K., koji također zna nešto o Kristininoj kupnji antifriza. Navodno je od nje tražio da dio tekućine ostavi i njemu za njegove potrebe.

Bivšem podvalila antifriz: 'Što si u Janu stavila? Ne bu ti niš...'
Bivšem podvalila antifriz: 'Što si u Janu stavila? Ne bu ti niš...'

Kristina se na početku suđenja izjasnila da se ne osjeća krivom, a žrtva je od posljedica trovanja izgubila pamćenje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.