News

Komentari 12

Na suđenju trovačici iz Ozlja svjedočila njena obitelj: 'Obično je Kristina kupovala antifriz...'

Na suđenju trovačici iz Ozlja svjedočila njena obitelj: 'Obično je Kristina kupovala antifriz...'

Roditelji Kristine Ferko, optužene za pokušaj ubojstva, kažu da je žrtva njoj radila probleme. Kristinu terete da je 22. siječnja 2020. u večernjim satima u Loviću Prekriškom bivšem stavila antifriz u bočicu vode

Kristina je s Denisom imala problema prije sedam godina, kad je sve završilo na sudu, a on je dobio zabranu prilaska. Radio je štetu na autu, oko kuće i podruma te joj slao prijeteće poruke. Nakon toga više s njim nije imala problema, nisu bili u kontaktu niti su se kretali u istom društvu, rekla je majka Kristine Ferko (28) iz Vrškovca kraj Ozlja.

Kristini sude za pokušaj teškog ubojstva trovanjem Denisa Matijašića (41) iz Vivodine, a u četvrtak su na Županijskom sudu u Karlovcu ispitali njezine roditelje, Lovru i Maricu, te sestru Mariju.

Podsjetimo, Kristinu terete da je 22. siječnja 2020. u večernjim satima u Loviću Prekriškom, u namjeri da usmrti 41-godišnjaka, na benzinskoj postaji Petrol u Karlovcu pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol, glavni sastojak antifriza. Znajući da je on otrovan, potajice je, bez Denisova znanja, antifriz stavila u bocu Jane u kojoj je bio sok te mu dala da je popije.

Nakon susreta s Kristinom Denisu je iste večeri pozlilo. Prevezli su ga u bolnicu, gdje su ga liječili zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega te se nalazio u teškom i za život opasnom zdravstvenom stanju, koje je preživio zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji u kojoj je bio na hemodijalizi i priključen na respirator.

Roditelji i sestra istovjetno su kazali da je Kristina kobnog dana nakon posla iz Žakanja otišla u Karlovac u nabavku stvari i došla kući oko 17 sati. Potom je otišla u obližnji vinski podrum na proslavu Vincekova, vratila se kući, večerala i ponovno otišla na posao te se oko 19 sati vratila kući. Kazali su i da u obitelji koriste tri osobna vozila, motocikl i skuter te dva traktora. Upravo je Kristina najčešće nabavljala ulja, maziva, tekućine, među kojima i antifriz za ta vozila. U vrijeme pokušaja ubojstva Kristina je koristila crnu Opel Vectru, a Opel Astra bila je na servisu radi pripreme za tehnički pregled. Njezina obitelj svjedočila je i da je Kristina tad bila godinu i šest mjeseci u ozbiljnoj vezi s drugim mladićem, Simonom.

Kristinina braniteljica za novi dokazni prijedlog predala je dokumentaciju Opel Vectre prema kojoj je vidljivo kad je obavljan tehnički pregled vozila te predložila ispitivanje sedam svjedoka koji imaju neposredna saznanja i kontakte o tome gdje se optužena nalazila tog dana, što je sudsko vijeće i prihvatilo. Među svjedocima ispitat će i Kristinina tadašnjeg dečka Simona K., koji također zna nešto o Kristininoj kupnji antifriza. Navodno je od nje tražio da dio tekućine ostavi i njemu za njegove potrebe.

Kristina se na početku suđenja izjasnila da se ne osjeća krivom, a žrtva je od posljedica trovanja izgubila pamćenje. 

Najčitaniji članci