Obavijesti

News

Komentari 18

Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić

Na sudu danas Sanader, Kirin, Kalmeta, Bandić i Zlatar-Violić
1

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu

VIDEO

Na istome sudu, gotovo u isti sat, zakazana su sudska ročišta bivšem premijeru, bivšem potpredsjedniku vlade i moćnome ministru, još dvama bivšim ministrima i gradonačelniku glavnog grada.

Pred Županijskim sudom u Zagrebu za danas u devet sati ročišta su bivšem potpredsjedniku Sanaderove vlade i ministru mora i razvitka Božidaru Kalmeti te bivšem ministru unutarnjih poslova u istoj toj vladi Ivici Kirinu, današnjem gradonačelniku Virovitice. Pred suca bi u isti sat trebala i bivša ministrica kulture u vladi Zorana Milanovića Andrea Zlatar-Violić, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Pola sata kasnije, nastavit će se suđenje Ivi Sanaderu za aferu Ina-Mol.

Dva od tih pet ročišta zakazanih za danas, istina, odgođena su već u najavi, ali je činjenica da su zakazana i objavljena u internetskom ročišniku Županijskoga suda u Zagrebu, javlja Novi list.

Kalmeti, podsjetimo, sudi se za izvlačenje državnoga novca iz poduzeća za cestogradnju teško više od dvadeset milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kirin je optužen da je poslušao Sanadera te novcem MUP-a punio crne fondove HDZ-a. Andrea Zlatar Violić tereti se i za deset puta niže iznose, ali je ipak optužena da je protuzakonito podizala gotovinu i trošila novac sa službene kartice Ministarstva kulture.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pak, na optuženičkoj je klupi zbog afere Agram, koja sadrži optužbe teške više od 25 milijuna kuna. Zbroji li se ugrubo šteta koju su – dokaže li im se krivica – počinili ti ljudi, stižemo do svote od gotovo dvadeset milijuna eura, pri čemu se šteta od predaje Ine Molu, za koju je optužen Ivo Sanader, u novcu vjerojatno ne može ni izraziti.

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i, u odsutnosti, predsjedniku uprave mađarskog Mola Zsoltu Hernadiju danas bi trebalo biti nastavljeno bez zastoja kakav se očekivao nakon što je predsjednica sudskog vijeća na posljednjem ročištu Sanaderu odredila branitelja po službenoj dužnosti.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina