Obavijesti

News

Komentari 116

Mudrinić je bio na famoznom sastanku, ne sjeća se detalja

Mudrinić je bio na famoznom sastanku, ne sjeća se detalja
8

Predsjednik Uprave HT-a svjedočio je na suđenju bivšem premijeru. Mudrinić je rekao kako poznaje Mladena Barišića, ali on nikada od njega nije ništa tražio

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zagrebu u utorak nastavilo se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu.

Svjedočio je i Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a, što je bio i 2007 godine.

- Za Fimi mediju prvi puta sam čuo iz medija prije nekoliko godina. Mladena Barišića poznajem. Jednom je bio na sastanku u HT-u, no viđao sam ga i u drugim okolnostima. Nikad od mene nije ništa tražio - rekao je Mudrinić kojega je za svjedoka predložio odvjetnik HDZ-a Davorin Budin. 

Mudrinić je rekao i da je u travnju 2007. bio na famoznom sastanku u Vladi s ostalim predstavnicima javnih poduzeća no da se sastanka ne sjeća te da ga se prisjetio nakon natpisa u medijima. 

Prije njega svjedočio je Milivoj Pašiček koji je 1980-ih bio direktor Vjesnikove press agencije. Agencija je imala 25 izdanja. Izdavala je romane, revije, časopise i tada popularnu Erotiku. Dio materijala je kupovao Mayer Pressa iz Salzburga.

- Sanader je bio predstavnik te agencije za Jugoslaviju, a kasnije i za neke druge zemlje istočne Europe. Surađivali su od '83., '84. do 90-ih godina, a po mojim spoznajama Sanader je imao jako dobar ugovor s Mayerom i dobivao je vrlo visoku proviziju, do 50 posto. S Mayer Pressom potpisali smo niz ugovora, a kretali su se u iznosu od 12 do 20 tisuća njemačkih maraka - rekao je Pašiček. 

I svjedok Ivo Pervan, fotograf iz Splita, svjedočio je kako se Sanader vratio iz Austrije imućniji.

- Kod Sanadera sam vidio vrijednu zbirku slika, a čuo sam da je kupio stan u Splitu i kuću u Zagrebu - rekao je Pervan koji se dok Sanader nije postao premijer s njim intenzivno družio te su se posjećivali sa suprugama.

Svjedočila je i Marcela Pagač, koja je od 2006. do 2008. radila u HDZ-u kao Sanaderova osobna tajnica. Rekla je kako se kod Sanadera nije moglo dolaziti bez najave, a posjete je određivao ponekad Sanader ponekad Bianka Matković.

- Mladen Barišić i Branka Pavošević su dolazili ponekad. Pavošević s Ivanom Jarnjakom, a Barišić je uvijek bio u širem timu. Ivo Sanader nije dao nalog da se Barišića ili Pavošević zovu sami osobno - rekla je Pagač. 

Suđenje se nastavlja 10. lipnja.

Podsjetimo, sumnja se kako su preko Fimi medije iz državnih institucija i tvrtki izvukli 70-ak milijuna kuna, a to su priznali bivši stranački rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak.  

Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde kako su žrtve političkog progona, a HDZ se brani kako su sve navodne nezakonitosti bile bez znanja regularnih stranačkih tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije