Obavijesti

News

Komentari 20

Bošnjaković: O ugovoru INA-e o MOL-a doznao sam sa radija

Bošnjaković: O ugovoru INA-e o MOL-a doznao sam sa radija
7

D. Bošnjaković je bio član povjerenstva koje je trebalo pripremiti prijedlog izmjena ugovora INA-MOL. Rekao je kako Vladi nisu poslali nikakvo izvješće sa sjednica

VIDEO

Na suđenju Ivi Sanaderu na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak su svjedočili bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te bivši predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak. Obojica su bili članovi povjerenstva koje je trebalo pripremiti prijedlog izmjena dioničkog ugovora između INA-e i MOL-a. Na čelu povjerenstva, čije su sjednice bile u prvoj polovici 2008. godine, je bio Damir Polančec. Na prvoj sjednici su razgovarali o načinu rada i zaključili su kako će angažirati odvjetnički ured, na drugoj sjednici su odabrali odvjetnički tim, a na trećoj sjednici su bili i Mađari, tvrdi Bošnjaković.

'Nisu se vodili zapisnici sa sjednica, Vladi nismo poslali izvješće'

Bošnjaković je rekao kako se nisu vodili zapisnici sa sjednica te da prema Vladi nije poslano nikakvo izvješće. Plinsko poslovanje nisu spominjali, a Bošnjaković ne zna da li je osnovano neko drugo povjerenstvo koje se bavilo plinskim biznisom. Bošnjaković je rekao kako povjerenstvo nije ispunilo zadaću zbog koje je osnovano te kako je on na kraju za zaključenje ugovora između INA-e i MOL-a čuo na radiju dok se vozio u automobilu. 

Tko je izabrao odvjetnike?

Duvnjak je također ponovio kako povjerenstvo nije ispunilo svoju zadaću. Govorio je i o tome kako su izabrani odvjetnici čije je usluge koristilo povjerenstvo. Duvnjak je odgovorio kako je provedena javna nabava. Izabrana je ponuda odvjetničkog ureda Marković i Pliše. 

Duvnjak kaže kako su bila pozvana još dva odvjetnička društva, jedno nije ni dostavilo svoju ponudu, a drugo je odvjetničko društvo svoju ponudu naknadno povuklo.

- Članovi povjerenstva su prigovorili na iznos ponude, te je kasnije ponuda bila smanjena - rekao je Duvnjak. Na pitanje zašto nisu ponovili javni natječaj ako su vidjeli da se taj posao može obaviti za bitno manji iznos, Duvnjak je rekao: 

- Javnu nabavu je provodilo Ministarstvo gospodarstva koje je obavljalo sve tehničke poslove. Mi smo tada od strane Polančeca upoznati da je ovaj postupak žuran.

- Bi li radi žurnosti pristali na deset puta veću ponudu? - pitao je sudac Ivan Turudić. Duvnjak je odgovorio negativno. 

- Dokle bi išli? Gdje je granica? - pitao je dalje sudac Turudić. Duvnjak je onda rekao kako nije bila zadaća povjerenstva da provodi javnu nabavu.

Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera ga je pitao tko je angažirao odvjetničko društvo, Ministarstvo gospodarstva ili povjerenstvo. Duvnjak je rekao da ih je angažiralo Ministarstvo gospodarstva. 

- Konačnu odluku o izboru odvjetnika je donio Damir Polančec, tadašnji ministar gospodarstva, koji je bio predsjednik povjerenstva i čije je ministarstvo provodilo proces javne nabave - rekao je Duvnjak. 

Na pitanje zbog čega je onda rekao da je povjerenstvo izabralo odvjetnika, Duvnjak se korigirao i rekao da je postupak imenovanja pravnog savjetnika provelo Ministarstvo gospodarstvo.

- Potpuno razumijem u čemu je kvaka. Vi ste ga izabrali, a danas govorite drukčije - rekao je sudac Ivan Turudić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)