Obavijesti

News

Komentari 13

Svjedokinja obrane išla u ured da si malo "osvježi" pamćenje

Svjedokinja obrane išla u ured da si  malo "osvježi"  pamćenje
4

U nastavku suđenja za aferu Planinska bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima, svjedočila je Verica Rehar, bivša tajnica trećeoptuženog Mladena Mlinarevića

VIDEO

nastavku suđenja za aferu Planinska Ivi Sanaderu i ostalima, u srijedu je svjedočila Verica Rehar, bivša tajnica trećeoptuženog Mladena Mlinarevića. Ona je kazala da je građevinski vještak Mate Bitanga u veljači 2009. tražio Mlinarevića, direktora Inženjerskog biroa, ali je Mlinarević bio na putu. 

Bitanga je, naime, ranije na suđenju svjedočio da mu je Mlinarević naručio elaborat s procjenom vrijednosti zgrade, ali da mu je rekao i to da neka naznačena vrijednost bude što veća, ali da se može braniti s pozicija struke. Prema njegovoj procjeni iz 2009. zgrada u vlasništvu tvrtke HDZ-ovog zastupnika i mesara Stjepana Fiolića vrijedila je 61 milijun kuna. Bitanga je tvrdio da nije znao tko je naručitelj. Sanader je optužen da je naknadno dobio 17 milijuna provizije na račun preskupo prodane Fiolićeve zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja.

Bivša tajnica trećeoptuženog izvrsno je kao svjedokinja Mlinarevićeve obrane baratala datumima starima i nekoliko godina. No, tijekom svjedočenja se ispostavilo da je ona prošli petak bila u Mlinarevićevom Inženjerskom uredu, te da joj je on tada dopustio da u arhivi pogleda dokumente iz kojih bi, kako je rekla, mogla osvježiti sjećanje.

Pankretić: Nikad nisam čuo da Sanader govori o Planinskoj

U utorak je svjedočio nekadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretić koji je rekao kako nikada nije čuo Sanadera da govori o Planinskoj. 

Ročište je prošlo u znaku Sanaderove svađe sa sutkinjom Jasnom Smiljanić koja ga je zbog konstantnog upadanja u riječ izbacila iz sudnice.

Optužbe protiv Sanadera u ovom je slučaju potkrijepio njegov suoptuženik, Stjepan Fiolić. On je na sudu detaljno ispričao kako je Sanaderu nosio 17 milijuna kuna provizije. Novac mu je dao nakon što mu je Sanader pogodovao u prodaji njegove zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti