Obavijesti

News

Komentari 53

Na suđenju za dva ubojstva se pojavio u majici s likom Gospe

Na suđenju za dva ubojstva se pojavio u majici s likom Gospe
9

Osijek: Jakob Špernoga je 23. prosinca 2012. došao u kuću te je ranio svoju bivšu partnericu. Njenu sestru (45) i brata (40) je ubio. Uhitili su ga blizu mjesta ubojstva

VIDEO

Jakob Špernoga (58) iz Starih Mikanovaca, koji je noć uoči prošlogodišnjeg Badnjaka ubio Miloša Ognjenovića (47) i njegovu sestru Danicu Trglavčnik (45) te pokušao ubiti svoju bivšu suprugu, a Miloševu i Daničinu sestru, Jasminu Mišković-Špernogu (33), pojavio se u sudnici osječkog Županijskog suda u majici s likom Gospe iz Međugorja!

Prema optužnici Državnog odvjetništva, Jakob Špernoga se kobne noći u pratnji sina i snahe dovezao do kuće Miloša Ognjenovića, u kojoj su živjele i njegove sestre sa svojom djecom, pa tako i Jasmina nakon što je otišla od Jakoba.

- Sve se dogodilo brzo. On je odjednom banuo u kuću i imao je pištolj u ruci. Stala sam pred njega i molila ga da ne puca, kleknula sam i preklinjala, ali on nije želio čuti. Pokušali smo ga nekako izgurati iz kuće, ali nismo uspjeli i tada je počeo pucati. Sestra ga je udarila nekom drvenom palicom u glavu, ali ni to ga nije zaustavilo. Prvo je pucao u mene, ali nije pogodio gdje je htio, tako da sam vidjela što je učinio mojem bratu i sestri. Oko mene je bila lokva krvi i valjda je mislio da sam mrtva, pa sam uspjela pobjeći u dvorište i sakriti se. Čula sam da me traži i u jednom trenutku sam ga vidjela, ali on mene nije. Onda se okrenuo i otišao, a ja sam pobjegla kod susjeda i pozvala policiju i hitnu. On je tamo došao s namjerom da nas pobije. Bolje da je i mene ubio, opisala je Jasmina tragični događaj u kojem je izgubila brata i sestru.

Na suđenju u ponedjeljak Jasmina je rekla da joj je danima prije tragedije Jakob slao prijeteće poruke, a posljednja je glasila: "Gušit ćeš se u krvi"!

U kući je u trenutku pucnjave bila i Jasminina nećakinja Petra Trglavčnik. Taman je bila došla iz Zadra, gdje je studirala, i tuširala se u kupatilu. Na suđenju je rekla da je nakon pucnjave samo čula Jakoba koji je rekao: "Hoćeš me i sad tužiti?!".

Jakobov sin Josip, koji je iskoristio mogućnost i odbio svjedočiti na suđenju, bio je rekao da je njegov otac "išao na pomirbu sa suprugom" te da nije znao da otac ima pištolj niti je mogao pretpostaviti što bi se moglo dogoditi. Pričao je kako mu je otac rekao da su ga napali te da je pucao u samoobrani. Tijekom bijega s mjesta ubojstva, Jakob je otvorio vrata te iskočio iz auta. Ubrzo je pristigla policija i uhitila ga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu