Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

'Na Ustavnom sudu je konačna odluka o izuzeću Novaković'

Predsjednik Kluba HDZ-a kaže da je zahtjev SDP-a najgrublji način pokušaja uvođenja politike u rad Povjerenstva, a u tom slučaju kaže može se iz Sabora poručiti 'bye bye' neovisnosti povjerenstva.

Zagreb: Branko Bačić komentirao situaciju oko Zdravka Marića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12 komentara

Branko Bačić (HDZ) smatra da se Sabor nije smio proglasiti nadležnim za odlučivanje o izuzeću predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba. 

- Zahtjev SDP-a najgrublji je način pokušaja uvođenja politike u rad Povjerenstva, a ako bismo to radili možemo iz Sabora poručiti 'bye bye' neovisnosti Povjerenstva. Ako Povjerenstvo ocjenjuje da ono nije nadležno za odlučivanje, a nije ni Sabor, što smo danas rekli, u slučaju kada se dva tijela proglase nenadležnima konačnu odluku donosi Ustavni sud - kazao je Bačić.  

Naveo je kako odluka Odbora za ustav nema veze s pojedinačnim predmetom. 

Zagreb: Održana sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav BAUK PORUČIO HDZ-U 'Branite Plenkovića kao nekada Sanadera u predmetu satovi'

Stava je da SDP samo želi praviti štetu premijeru Andreju Plenkoviću, ali HDZ-u je, kaže, važno jasno dati do znanja da se neće dopustiti grubo miješanje politike u rad Povjerenstva.

Milorad Pupovac (SDSS) koji je podržao da se točka o Nataši Novaković skine s dnevnog reda Odbora za Ustav stava je da je o izuzeću šefice povjerenstva nadležno upravo Povjerenstvo kojemu je ona na čelu.

- Sigurno nije nadležan Odbor za Ustav niti bilo koje drugo saborsko tijelo. Je li riječ o političkim imenovanjima? Riječ je o ljudima koji mogu prosuđivati o nečemu što nije politička stvar. Najbolje bi bilo kada bi odlučilo samo nadležno tijelo koje i inače odlučuje o tome je li netko u sukobu interesa - rekao je Pupovac.

Navodi kako saborski zastupnici ne mogu biti akteri u procesu odlučivanja o tome je li netko u sukobu interesa. I Milorad Batinić (HNS) smatra da je o izuzeću može odlučiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message