Obavijesti

News

Komentari 107

Papin zadnji Angelus: Ovo ne znači kako napuštam Crkvu

Papin zadnji Angelus: Ovo ne znači kako napuštam Crkvu
6

Ne napuštam Crkvu i nastavit ću joj služiti na način primjereniji mojim godinama i snazi, kroz molitvu i meditaciju, poručio je Papa desecima tisuća vjernika

VIDEO

Papa Benedikt XVI rekao je u svom zadnjem Angelusu u Vatikanu kako njegova odluka da ode s dužnosti ne znači da napušta Crkvu. Papa je poručio kako ga je Gospodin pozvao na planinu te da molitva ne znači i izolaciju od svijeta. 

- Ne napuštam Crkvu i nastavit ću joj služiti na način primjereniji mojim godinama i snazi, kroz molitvu i meditaciju - poručio je Benedikt s balkona na Trgu svetog Petra, na kojem se okupilo više desetaka tisuća ljudi. Na nekoliko jezika pozdravio je vjernike koji su se došli pozdraviti s Papom, piše BBC.

Vjernici su Angelus prekidali pljeskom i povicima, a CNN piše kako su se ljudi okupili i izvan trga, sa zastavama svojih zemalja i porukama zahvale. 

Radio Vatikan objavio je da su, u povodu posljednje Benediktove molitve s prozora Apostolske palače, rimski policajci pojačali sigurnost u Vatikanu, a dežurat će više od stotinu policajaca te snajperisti na okolnim zgradama. Pripremili su i dvije mobilne bolnice, a brojnim hodočasnicima će pomagati više stotina volontera. Ovo će biti i priprema za posljednju opću audijenciju koja je u srijedu.

Papina posljednja državnička obaveza u subotu je bio susret s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom. Inače, u Vatikan su već počeli pristizati kardinali koji će birati novog Papu, prenosi news.com.au.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...