Obavijesti

News

Komentari 200

Načelnik Škabrnje: Romi bi trebali biti tamo gdje je otpad

Načelnik Škabrnje: Romi bi trebali biti tamo gdje je otpad
1

Rekao sam da bi Romu prvi dao nagradu, ali bih ga smjestio tamo gdje treba biti otpad, a ne bih ga smjestio u selo gdje se kuće sutra trebaju graditi, kaže Škara

VIDEO

Nakon što je policija protiv načelnika općine Škabrnja Luke Škare podnijela prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, Škare je ponovno izrekao niz diskriminirajućih izjava. 

- Cijela Hrvatska nas osuđuje, a zapravo ne znaju o čemu se radi. Mi smo potrošili milijun kuna na urbanistički plan i on donese tamo smeće. Ima livada, ima ih koliko hoćeš u drugim mjestima. Zašto se plaća zaštita okoliša, grade tvornice, nego zato - rekao je Škare za zadarski Novi radio. Dodao je da bi, da se njega pita, Romima trebalo dati posebnu nagradu. 

- Ja nemam ništa protiv Cigana. Dapače, ja bi mu dao, kad bi se mene pitalo, nagradu zato što neće nitko taj posao da radi. Ni u Škabrnji, ni u Zadru, ni u Zagrebu, nigdje osim njih. Njih bi trebalo posebno nagraditi za taj posao, što kupe otpad, ali mu treba dati određenu lokaciju. To se tako u svijetu i svugdje radi. A ne ovdje, bum, on ima pravo. Na tuđi teren ulazi i polazi. Kupi tuđe, ima pravo. Ma nema, čovječe, za to ima lokalna ili županijska uprava -  kaže Škare koji je za sutra najavio službeno očitovanje o cjelokupnom slučaju, javlja Media servis

- I predsjedniku i Saboru i Vladi ću sutra napisati sve, napisati sve zaključke prema njima i Romima i javnosti. Da se uče pameti, a ne da im Europa priča. Mi moramo poštivati. Tko ne kaže da ne poštujemo, zašto ne poštivati jednoga Roma? Rekao sam da bih mu ja prvi dao nagradu, ali bih ga smjestio tamo gdje treba biti otpad, a ne bih ga smjestio tamo u selo gdje se kuće sutra trebaju graditi - kaže Škara. 

Zaradio je prijavu zbog diskriminacije i vrijeđanja

- Mislim da je policija u ovom postupanju, mislim po prvi put, prijavila nekoga za počinjenje kaznenoga djela, za nešto što je neprihvatljivo u Republici Hrvatskoj, a to je da bilo koji hrvatski građanin, bez obzira bio on pripadnik neke manjine ili ne, mora imati svoja prava i biti zaštićen. U tom smislu je podnesena kaznena prijava. Mislim da je policija postupila po zakonu i vjerujem da je to ispravan put i da su postupili onako kako treba - komentirao je u Zadru ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić policijsko postupanje nad načelnikom Škabrnje Lukom Škarom. 

On je zbog svojih izjava i postupaka o doseljenim Romima prijavljen prekršajno, ali je policija proslijedila i DORH-u posebno izviješće. Luka Škara u subotu nije odgovarao na telefonske pozive novinara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...