Obavijesti

News

Komentari 62

'Naći ću se s predsjednicom i izvijestiti ju o posjetu Berlinu'

'Naći ću se s predsjednicom i izvijestiti ju o posjetu Berlinu'
4

Orešković je naglasio da su razgovori održani u subotu u Berlinu bili neformalni te da su i predsjednici i oporbi jasna hrvatska stajališta oko svih tema...

VIDEO

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković vratio se sa sastanka iz Berlina Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 27. kolovoza 2016

Premijer Tihomir Orešković u subotu popodne vratio se iz svog posjeta Berlinu. Rekao je da je tema neformalnog sastanka usuglašavanje sa Austrijom, Slovenijom, Bugarskom oko migracija i izbjeglica. Bilo je rasprava o sporazumu EU i Turske koji je ključ stabilnosti u Europi.

- Razgovarali smo o situaciji u Africi, izbjeglicama u Italiji...druga tema bila je digitalizacija i način na koji ćemo ujediniti naše mreže. Treća je bila ekonomija. Složili smo se da za sastanak u Bratislavi 16. rujna trebamo nove inicijative. Zadnja tema bila je unutarnja i vanjska sigurnost - razgovarali smo o zajedničkoj borbi protiv terorizma - rekao je Orešković na zagrebačkom aerodromu. 

Nakon što mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prigovorila da se prije sastanka s Merkel i ostalim državnicima u Berlinu nije konzultirao s političkim čimbenicima u Hrvatskoj, Orešković je naglasio da su subotnji razgovori bili neformalni te da su i predsjednici i oporbi jasna hrvatska stajališta oko svih tema. 

- Naći ću se drugi tjedna s predsjednicom i izvijestit ću je o svemu o čemu smo razgovarali. Predsjednica već zna koje su naše pozicije, one se nisu mijenjale. 

Odgovarajući na pitanje hoće li se ponovno otvoriti Balkanska ruta, poručio je: 

- Europa i Turska povezane su ekonomski, situacija je stabilna, ali ćemo pratiti pa ćemo vidjeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...