Obavijesti

News

Komentari 70

Nacional objavio snimke: Važni suradnik ministra obećava javni novac, ali da ga onda 'podijele'

Nacional objavio snimke: Važni suradnik ministra obećava javni novac, ali da ga onda 'podijele'

Jurica Lovrinčević savjetnik je ministra gospodarstva Davora Filipovića. U tajno snimljenim razgovorima dogovara šemu isplata iz javnih tvrtki prema Mreži Tv: Nabroj mu sve firme koje ja kontroliram. Iz svih mogu pustiti...

VIDEO

Tjednik Nacional jutros je objavio tajno snimljene razgovore u kojima Jurica Lovrinčević, posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića obećava i dodjeljuje novac javnih ustanova i tvrtki za oglašavanje na Mreži TV. Razgovor je snimio Marin Vlahović koji je s Markom Ljubićem sudjelovao u proizvodnji emisija za tu televiziju. 

Lovrinčević traži i da se dio novca vrati njemu, stoji u transkriptima tajno snimljenih razgovora. Šema podjele je ugrubo podrazumijevala da polovicu novca zadrži televizija, da od tog novca mogu nastaviti raditi Marko Ljubić i Vlahović, ali onda se od tog dijela dio novca isplaćenog Vlahoviću vrati i Lovrinčeviću.

Nacional navodi da se radi o ukupno 200.000 eura, od čega su neke promidžbene kampanje već realizirane ili su u tijeku, a dio bi išao sljedeće godine. Vlahović je svoje izjave i saznanja ovjerio kod javnog bilježnika, te je tjedniku ustupio snimke. 

Lovrinčević je manjinski suvlasnik Pevexa, bio je i direktor te tvrtke, te je prijatelj ministra Filipovića i njegov najpouzdaniji suradnik. Ministar ga je uzeo za posebnog savjetnika nakon što je imenovan na tu funkciju i dao mu prilične ovlasti u ministarstvu.

- Nabroj mu sve firme koje kontroliram. Znači Janaf, Fond za nuklearnu energiju, to je sve ispod mene. Zatim ovaj fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim ministarstva i Hamaga, to ja sve kontroliram. Iz svih tih izvora mogu pustiti – govori među ostalim Lovrinčević.
- Ako bude korektan -kaže Vlahović.

- Ako bude korektan. Da. Jedino što tražim da s nama podjeli – odgovara Lovrinčević prema objavi Nacionala. 

Iz razgovora se vidi da uglavnom pričaju Saši Engleru, direktoru Nezavisne televizije d.o.o. Koja je vlasnik Mreže TV. Radi se i određenim dugovima koje on ima prema Ljubiću i Vlahoviću. To je samo dio razgovora koje je objavio Nacional. 

24sata su pokušala kontaktirati Juricu Lovrinčevića, ali nam se nije javio na poziv niti odgovorio na poruku za komentar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije