Obavijesti

News

Komentari 65

HDZ-ovci ne mogu bez gafa ni svojim kolegama poslati tortu

HDZ-ovci ne mogu bez gafa ni svojim kolegama poslati tortu
2

U ovu internu organizaciju proslave nisam bila ni na koji način uključena, a jedina poveznica jest da smo sve članice Hrvatske demokratske zajednice, poručila je Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a

VIDEO

Podružnica HDZ-a u zagrebačkom kvartu Trešnjevka ovih dana obilježava 28 godina rada. Tom prilikom zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" poslala im je tortu, a podružnica se pohvalila na svome Facebooku. No na torti umjesto Trešnjevka stoji - Trešnjavka. 

Ovaj tipfeler mnoge je nasmijao, ali i u prvi plan stavio ministricu demografije i obitelji Nadu Murganić koja je predsjednica "Katarine Zrinski", a čiji su mandat obilježili brojni gafovi. Ona, pak, ističe kako ovog puta nije imala veze s tipfelerom na torti.

- Želim naglasiti kako nisam "poslala tortu kolegama iz podružnice u zagrebačkom kvartu Trešnjevka“ kako navodite u svom tekstu te povezujete to kao još "jedan gaf“. Izrazito neprofesionalno i zlonamjerno jest iznositi vijest bez prethodne provjere, a samo u svrhu diskreditiranja mene kao osobe. Također, obilježavanje stranačkih obljetnica na lokalnoj razini u nadležnosti je svake lokalne stranačke organizacije pa je tako bilo i u slučaju obilježavanja 28. obljetnice osnivanja Područnih odbora HDZ-a Trešnjevke Sjever i Jug. U ovu internu organizaciju proslave nisam bila ni na koji način uključena, a jedina poveznica jest da smo sve članice Hrvatske demokratske zajednice - poručila je Nada Murganić.

No činjenica je da je Nada Murganić predsjednica zajednice žena "Katarina Zrinski" koja je poslala tortu stranačkim kolegama, te predstavlja tu stranačku zajednicu u svim prilikama.

Podsjetimo, Murganić je bila nominirana za 'Šipak' godine zbog nesuvisle komunikacije i niza nespretnih poteza. Paketiće za najpotrebitiju djecu s oznakom Europskoga socijalnog fonda podijelila je djeci u privatnom katoličkom vrtiću. Zatim je opravdavala nasilje požeškog župana Alojza Tomaševića nad suprugom Marom koja ga je prijavila, a kasnije, zbog nedostatka podrške okoline, prijavu i povukla. 

Murganić kod svih izaziva grč u želucu, ona je putujući skandal
Murganić kod svih izaziva grč u želucu, ona je putujući skandal

- To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti - rekla je ministrica obitelji. 

Posebno mjesto zauzima prijedlog Obiteljskog zakona koji je Murganić željela progurati, a u kojem stoji da muž i žena bez djece nisu obitelj, da roditelji imaju dužnost odgajati djecu kao domoljube... Nakon kritika javnosti prijedlog zakona je ministrica povukla i javno se ispričala.

Zadnji u nizu incidenata koji se vežu za Murganić je ostavka državnog tajnika iz njezina ministarstva, Marina Strmote, koji je usred konferencije, nakon govora svoje šefice, rekao da je to što rade smiješno, neozbiljno, dao ostavku, otišao i ostavio Murganić u čudu.

Ministrica u šoku: Njezin tajnik dao ostavku usred konferencije
Ministrica u šoku: Njezin tajnik dao ostavku usred konferencije

Unatoč svemu premijer Andrej Plenković joj vjeruje. 

- Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje. Premijer, kao što me pozvao da budem dio Vlade, on će isto tako, ako to ne bude želio - odlučiti za bilo koga od nas ministara - rekla je Murganić odgovarajući na pitanje ima li potporu premijera Plenkovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik