VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 243

VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću

VIDEO Nadrealni prizori u Srbiji: Kolone auta sa zastavama na ulici, naslovnice se dive Vučiću

Vučić je poimence zahvaljivao državama koje su glasale protiv ili su bile suzdržane. "U bilo kojem nacionalnom parlamentu takav akt ne bi uspio", kazao je srbijanski predsjednik

VIDEO

Pokazali smo kako se bori za Srbiju, rekao je u četvrtak u New Yorku srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je Opća skupština UN-a usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici s 84 glasa za, 19 protiv i 68 suzdržanih, što su srpski dužnosnici proglasili svojom moralnom pobjedom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Opća skupština UN-a proglasila je Dan sjećanja na genocid u Srebrenici 05:47

Opća skupština UN-a usvojila je rezoluciju kojom podsjeća na genocid počinjen nad Bošnjacima Srebrenice 1995. i pozvala na uspostavu 11. srpnja kao Međunarodnog dana sjećanja na žrtve tog zločina. Vučić je istaknuo da su 84 zemlje glasale za rezoluciju, ali 87 nije. "U bilo kojem nacionalnom parlamentu takav akt ne bi uspio", kaže srbijanski predsjednik.

UN General Assembly votes on Srebrenica genocide resolution in New York

Vučić je poimence zahvaljivao državama koje su glasale protiv ili su bile suzdržane. Među zemljama EU-a, Mađarska je glasala protiv, a Slovačka, Grčka i Cipar bile su suzdržane. Istaknuo je da su se i tri zemlje koje su bile među sponzorima rezolucije na kraju suzdržale od glasanja. 

Beograd: Prosvjed protivnika rezolucije o Srebrenici

Dio srpskih građana izašao je na ulice, a u koloni automobila okićenih srpskim zastavama krenuli su sa Beogradskog sajma ka Novom Beogradu preko Mosta na Adi. 

Srbijanski mediji naklonjeni Vučiću oštro su reagirali na izglasavanje rezolucije. Popratili su u četvrtak usvajanje rezolucije dominantnim ocjenama da taj dokument nije dobio uvjerljivu većinsku podršku, uz naslove "Poraz Zapada i njegovih ucjena" i konstataciju o "sramnoj rezoluciji" koja u konačnici ima više glasova 'protiv' i 'suzdržanih' nego onih 'za'.

Ministri Vlade Srbije zajedno su pratili zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, a gotovo svi su bili zaogrnuti zastavama Srbije. Među ministrima je bio i Hrvat Tomislav Žigmanov, predstavnik Hrvata u Srbiji i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije.

- Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost! - napisao je na svom Instagram profilu premijer Miloš Vučević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 243

VIDEO

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura
Pao paraglajder u Istri, žurne službe uputili su na teren
SPAŠAVANJE U TIJEKU

Pao paraglajder u Istri, žurne službe uputili su na teren

Ravnateljstva civilne zaštite je objavilo kako je centar u Pazinu dobio u subotu dojavu o padu paraglajdera. Akcija spašavanja je u tijeku, objavili su