Nadzorni odbor je pokrenuo proces razrješenja Radmana | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 131

Nadzorni odbor je pokrenuo proces razrješenja Radmana

Nadzorni odbor je pokrenuo proces razrješenja Radmana
1

Nadzorni odbor (NO) HRT-a na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana

VIDEO

Nadzorni odbor (NO) HRT-a na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.

 O pokrenutom postupku razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a, Gorana Radmana, predsjednik Nadzornog odbora Šenol Selimović obavijestit će Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora radi daljnjeg postupanja.

 Nakon odluke NO HRT-a o pokretanju Radmanova razrješenja, taj će se prijedlog naći pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, a onda i na plenarnoj sjednici Sabora koji, prema Zakonu o HRT-u, većinom glasova imenuje i razrješava glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

U slučaju prestanka mandata glavnog ravnatelja HRT-a, Sabor će do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a imenovati vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, najdulje na rok od šest mjeseci. Javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a trebao bi se objaviti u roku od mjesec dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 131

VIDEO