Obavijesti

News

Komentari 178

Naglo prekinuli Sabor: 'Neka nas straža sad sve iznosi van!'

Naglo prekinuli Sabor: 'Neka nas straža sad sve iznosi van!'
1

Oporba je, nakon niza neuvaženih pritužbi, odlučila bez reda i dozvole izlaziti na saborsku govornicu, zbog čega je predsjedavajući Željko Reiner prvo prekinuo sjednicu na 10 minuta, a onda i potpuno za danas

VIDEO

Saborska sjednica je naglo prekinuta u srijedu nakon što je oporba počela prosvjedovati što se, zbog prebrzo raspravljenog rasporeda zakona, planira nastaviti sa Zakonom o poljoprivredi koji je na dnevnom redu trebao biti tek sutra. 

Oporba je, nakon niza neuvaženih pritužbi, odlučila bez reda i dozvole izlaziti na saborsku govornicu, zbog čega je predsjedavajući Željko Reiner prvo prekinuo sjednicu na 10 minuta, a onda i potpuno za danas. 

Mostov Nikola Grmoja prigovorio je da su se zastupnici pripremali sutra za raspravu o Zakonu o poljoprivredu, te kako nisu oni krivi što je planirani raspored za danas prerano odrađen jer je većina oporbe danas zbog, kako kažu, nedemokratskih metoda HDZ- a odlučila bojkotirati raspravu o osnivanju Državnog inspektorata, piše Večernji list. 

- Prekinimo sjednicu - vikao je Miro Bulj, a Reiner je pokušavao objasniti da je zakon bio na rasporedu za ovaj tjedan te da nije problem ako se raspravi malo ranije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Povrijeđeno je nepisano pravilo da se najavljuju točke kada će biti. Mi smo tu najavu dobili prošlog tjedna i kolege su se pripremili za raspravu za sutra. To je nekorektno i nedemokratski prema kolegama zastupnicima - prigovorio je i SDP-ov Domagoj Hajduković, no Reiner mu je uzvratio kako je i sam rekao da ovo nije povreda poslovnika već nepisano pravilo. 

- Ne vidim zašto toliko činite probleme - dodao je Reiner, a Bulj je izišao pred govornicu bez da mu je predsjedavajući dao riječ, pa zaradio opomenu s oduzimanjem riječi. Isto je napravio i Grmoja, pa opet Bulj, a Reiner je zatražio da se sjednica prekine i da straža odvede Bulja iz sabornice. Netko iz redova HDZ-ovaca je tada dobacio Bulju “Čobane, a on je uzvratio da je na to ponosan. 

Tada je desetak oporbenih zastupnika koji su bili u dvorani okružilo govornicu - Mostovi Nikola Grmoja, Miro Bulj, Tomislav Panenić, Robert Podolnjak, SDP-ovi Arsen Bauk, Domagoj Hajduković i Saša Đujić, HSS-ovci Željko Lenart, Davor Vlaović i Mladen Madjer te Branimir Bunjac iz Živog zida te poručili “Neka nas straža sve sada nosi”, pa je sjednica prekinuta. Oporba je prigovorila što im se nezavisni Tomislav Žagar i Marko Vučetić nisu pridružili.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a