Obavijesti

News

Komentari 41

Najavio je napad?: "Neka nas Alah primi kao mudžahedine"

Najavio je napad?: "Neka nas Alah primi kao mudžahedine"
10

Nadir Soofi i Elton Simpson u nedjelju su napali posjetioce izložbe karikatura Muhameda. Uspjeli su raniti jednog policajca prije nego ih je obojicu ubio drugi

VIDEO

Policija je identificirala dvojicu napadača koji su u nedjelju upali na izložbu karikatura proroka Muhameda u gradu Garlandu u Teksasu i zapucali na okupljene pritom ranivši jednog policajca.

Obojicu napadača policija je ubila, a sada je objavljeno da se radi o Nadiru Soofiju i Eltonu Simpsonu koji su i živjeli zajedno. 

Policija je potvrdila i da je Simpson godinama poznat FBI-ju koji ga je nadzirao od 2006., a 2010. je čak bio i osuđen na uvjetnu kaznu jer je lagao agentima o svojoj namjeri da se pridruži džihadistima u Somaliji, javlja Reuters

Osim toga, Simpson je napad navodno najavio i na Twitteru. Na profilu koji vlasti povezuju s njim, prije napada objavljena je poruka u kojoj piše 'neka nas Alah primi kao mudžahedine'. U objavi se pozvao i na vjernost 'vođi vjernih', a CNN-ov analitičar pretpostavlja da se radi o Abuu Bakru al Baghdadiju, vođi ISIL-a. Profil je u međuvremenu obrisan s Twittera.

Izložbu karikatura Muhameda organizirala je američka udruga American Freedom Defense Initiative koja se zalaže za pravo za slobodu govora. Okupljanje su najavili mjesecima unaprijed te su imali veliki broj čuvara. Na izložbi se okupilo oko 200 ljudi, a nitko srećom nije ozlijeđen zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara. Napadači su na parkiralištu izletjeli iz automobila i odmah počeli pucati po zaštitarima te su jednog ranili u nogu, a policajac koji je honorarno radio kao zaštitar je ubio obojicu.

Policija je pretražila automobil kojim su se napadači dovezli i u njemu nisu pronašli eksploziv kao što se to u početku tvrdilo. Vlasti pretražuju i stan u kojem su napadači živjeli u potrazi za bilo kakvim dokazima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...