Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Najbolja ponuda: Turistička palača ide tvrtki Valleus d.o.o.

Povjerenstvo za "Turističku palaču" odabralo je najbolju ponudu za osnivanje prava plodouživanja i rekonstrukcije splitske građevine, a riječ je o tvrtki Valleus d.o.o.

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
8 komentara

Povjerenstvo za "Turističku palaču" odabralo je najbolju ponudu za osnivanje prava plodouživanja i rekonstrukcije te građevine na splitskoj rivi, a riječ je o tvrtki Valleus d.o.o. zbog koje se vodio višemjesečni rat u Gradskom vijeću. Povjerenstvo će predložiti gradonačelniku Ivi Baldasaru, a on Gradskom vijeću da o tome donesu konačnu odluku. 

Kako stoji u dopisu iz Grada, tvrtka Valleus d.o.o. ponudila je Gradu mjesečnu naknadu od 23.104,00 eura, odnosno 25-godišnju naknadu u visini 6.931.200,00 eura. Prosječna cijena najma prostora i terase po kojoj će ih  plodouživatelj davati u najam iznosi po metru četvornom 27 eura. Ponuditelj se obvezao u roku šest mjeseci  završiti radove na rekonstrukciji te platiti rate godinu dana unaprijed.

Osim tvrtke Valleus d.o.o. u natječajnom roku ponude su dostavile i tvrtke Neir d.o.o. i Translacija d.o.o.. Ponuda tvrtke Neir d.o.o. ocjenjena je nepovoljnijom dok ponuda tvrtke Translacija d.o.o. nije ocijenjena valjanom budući da Pismo namjere za izdavanje garancije banke za uredno izvršenje posla glasi na ponuditelja, a ne na Grad Split kako je traženo. 

Trakavica oko davanja u koncesiju "Turističke palače" kao i njezinu rekonstrukciju traje od rujna prošle godine. Nakon što je objavljeno kako je tvrtka Valleus d.o.o. dobila na natječaju, ubrzo se otkrilo kako je jedina članica tek osnovanog Valleusa d.o.o. u sudskom registru navedena Kristina Duša, dotad potpuno nepoznata poslovna žena. Ispostavilo se da je Duša zaposlenica i pomoćnica Stipe Mađora kojeg je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar postavio u Nadzorni odbor gradske Stanouprave. Upravo je Mađor Company za Valleus dao potrebnu bankarsku garanciju od gotovo milijun eura. 

Zbog "Turističke palače" Gradsko vijeće se sastajalo ili se pokušavalo sastajati pet puta, a ovo je bio treći natječaj. Bivši gradonačelnik Željko Kerum cijelu priču je dodatno 'začinio' kazavši kako neće dolaziti na rasprave jer smatra da palaču, koja je zapravo montažni objekt, treba srušiti i na tom mjestu napraviti perivoj i javne zahode. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message