Obavijesti

News

Najbolja rješenja za Vaš pametni dom u 2021.

Najbolja rješenja za Vaš pametni dom u 2021.
2

Oduvijek ste razmišljali o tome kako bi željeli kontrolirati svoj dom u bilo kojem trenutku bez obzira gdje se nalazili. Uz svakodnevno korištenje pametnog telefona, tableta ili osobnog računala priča o pametnoj kući postaje sve dostupnija

Ne morate više potrošiti cijelo bogatstvo za instalaciju pametne kuće kojom dobivate povećan komfor, uštedu u vremenu, uštedu energije i ono najbitnije i najvažnije - uštedu novca. Izraz “pametna kuća” koristi se kod definiranja kućanstva/doma u kojoj rasvjeta, grijanje, klimatizacija, audio/video, kamere i sigurnosni sustav imaju mogućnost međusobne komunikacije i mogu biti kontrolirani lokalno ili s udaljene lokacije (internet, SMS).

Sustavi bazirani na KNX ili HDL buspro protokolu povezati će Vaš sustav grijanja i klimatizacije, rasvjete, multimedijalni sustav, sustav upravljanja radom žaluzina i zavjesa te sigurnosni i vatrodojavni sustav u jednu cjelinu koja se može nadograđivati prema željama, potrebama i mogućnostima. HDL stalno razvija i dodaje proizvode u svojoj KNX liniji, čineći kvalitetnu KNX tehnologiju uistinu pristupačnom. HDL shvaća kako je ekonomska i ekološka ravnoteža najvažnija. Zbog toga je razvijen niz inovativnih proizvoda koji omogućuju krajnjim korisnicima da poboljšaju svoju energetsku učinkovitost te istovremeno osiguraju praktičnost, udobnost i sigurnost.

Zanimaju vas uštede?

U prvom redu štedimo kod instalacije jer nema potrebe za ugradnjom svakog odvojenog sistema. Primjerice, pametna kuća ima vremensku stanicu ili senzor koji može detektirati kišu – sada za sustav navodnjavanja trebate samo jedan slobodni izlaz na relejnom modulu, a ne kompletan sustav za navodnjavanje.

Vaša pametna kuća imat će senzore prisutnosti instalirane u sobama kako bi se ugasila rasvjeta ili pak smanjila temperatura prostora kad nema nikoga u prostoriji. Ti isti senzori se mogu koristiti kao dio Vašeg alarmnog sustava i nema potrebe za kupovinom odvojenog alarmnog/sigurnosnog sustava.

Automatizacijom grijanja/hlađenja može se dobiti do 30% uštede u odnosu na klasične sustave. Uštede na električnoj energiji mogu biti do 5%.

Kako i kada se sustav mora/može instalirati?

Sustav pametne kuće može biti žični (KNX, HDL buspro i dr.) i bežični (HDL buspro wireless, KNX RF, Z-Wave, ZigBee i dr.). Moguće ga je ugraditi u bilo kojoj fazi gradnje ili renovacije.

Najbolje rješenje je predvidjeti takav sustav već u fazi planiranja i razgovora sa projektantima kako bi električari pripremili instalaciju, no sustav se može i ugraditi u već izgrađene objekte bez potrebe za novim ožičavanjem.

I na kraju svake priče dolazimo do cijene, pitate se koliko to košta?

Cijena uvođenja jednog takvog sustava ovisi o tome čime se želi upravljati, koliki je stupanj integracije, veličini objekta i željama Vlasnika. Naprimjer za jedan stan veličine 50m2, cijena u osnovnoj verziji iznosi oko 7.500,00 kn.

Kome se obratiti?

Tvrtka Pro-AIT d.o.o. pruža usluge savjetovanja, projektiranja, izvođenja te programiranja sustava pametnih kuća. Ovlašteni smo distributeri tvrtke HDL – tvrtke sa 30 godišnjim iskustvom u automatizaciji komercijalnih, rezidencijalnih, hotelskih objekata a u novije vrijeme jahti i kruzera. Veliki izbor opreme i protokola koje pokrivaju (HDL buspro, HDL buspro wireless, KNX), omogućavaju nam uspješno rješenje svakog zadanog projekta.

Zainteresirani?

Želite vidjeti primjer takvog sustava? Javite se i doći ćemo do Vas sa Demo opremom i bez obveze prezentirati kako sve to radi.

Više informacija o proizvodima i uslugama možete dobiti na www.pro-ait.com i našem FB profilu. Možete nas kontaktirati i putem e-maila renato.habek@pro-ait.com, ili putem telefona: 099 320 0822.

I da se ne zaboravi – naša oprema dolazi sa 5 godina jamstva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naučite kako se nositi s burom emocija u poduzetništvu
VAŽNA LEKCIJA

Naučite kako se nositi s burom emocija u poduzetništvu

Da, postoji i tamna strana poduzetništva, itekako tamna – i pritom ne mislim na sivu ekonomiju, ilegalno poslovanje i slično. O njoj se rijetko, ako ikad, govori. Ja sam progovorila još 2018. u svojoj knjizi Najjači si kad si svoj

Pomoć na Baniju ide i kroz oglašavanje, zato iskoristi priliku za sebe i pomozi drugima
IZVRSNA PRILIKA

Pomoć na Baniju ide i kroz oglašavanje, zato iskoristi priliku za sebe i pomozi drugima

Nakon brojnih humanitarnih aktivnosti koje je Udruga Glas poduzetnika pokrenula kako bi pomogla stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvoje Bujas najavljuje i važnu akciju u suradnji s 24sata. O čemu je riječ, doznajte u nastavku
UGP članovima omogućuje posebne promo pakete, a dio prihoda donirat će se Banovini
PRILIKA ZA PODUZETNIKE

UGP članovima omogućuje posebne promo pakete, a dio prihoda donirat će se Banovini

Cijene oglašavanja u Hrvatskoj često ne idu na ruku malim poduzetnicima - samo rijetki od njih mogu si priuštiti oglasni prostor u medijima, a ipak, zna se da bez reklame nema prodaje. No, i za to postoji rješenje!