Obavijesti

News

Komentari 307

"Najmanje nas podupiru u Istri, bili su najdalje od bojišnice''

"Najmanje nas podupiru u Istri, bili su najdalje od bojišnice''
4

Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda u Savskoj, kazao je kako je neovisna agencija istraživanje o podršci braniteljima provela na 2520 ljudi i to u cijeloj zemlji

VIDEO

Branitelji koji već četiri mjeseca prosvjeduju u Savskoj ulici u srijedu su predstavili rezultate istraživanja koje su sami inicirali nakon što je RTL prošlog tjedna objavio kako većina građana ne podupire braniteljski prosvjed.

Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda, kazao je kako su istraživanje proveli na inicijativu stranice direktno.hr, a provela ga je agencija '2x1 komunikacije'. 

- Ta agencija je neovisna pa je nama i vjerodostojna - rekao je Glogoški i dodao kako je anketa provedena na području cijele Hrvatske od 5. do 9. ožujka te je 2520 ispitanika odgovaralo na tri pitanja.

Prema njihovim rezultatima, 53,65 posto ispitanih podržava prosvjed branitelja, 38,93 posto ne podržava prosvjed, a 7,42 posto je neodlučnih. Najviše onih koji daju podršku braniteljima u Savskoj je u Ličko-senjskoj županiji, dok prosvjednike najmanje podupiru u Istarskoj županiji. 

- To ni ne čudi jer je Istra bila najudaljenija od bojišnice - rekao je Glogoški. 

''64 posto ispitanih smatra da je zahtjev za ostavkom ministra opravdan''

Sljedeće pitanje odnosilo se na opravdanost zahtjeva branitelja da ministar Predrag Matić da ostavku. Zahtjev opravdava 64,01 posto ispitanih, 29,92 posto, dok je 6,07 posto neodlučnih. 

Braniteljsko istraživanje ispitanike je pitalo i smatraju li da većina medija iskrivljuje sliku o Domovinskom ratu i veteranima. Njih 54,96 odgovorilo je potvrdno, 38,97 posto ispitanih smatra da mediji ne iskrivljuju sliku o ratu, a 6,07 posto bilo je neodlučnih. 

Glavaša pozvali da prekine štrajk

Glogoški je iskoristio priliku te pozvao Branimira Glavaša da prekine štrajk glađu.  

- Molimo Glavaša da prestane štrajkati glađu, neka ne dozvoli onima koji čekaju da umre u zatvoru to zadovoljstvo - rekao je Glogoški. Osvrnuo se i na najavljen novi antiprosvjed te rekao kako branitelji imaju informaciju da iza prosvjeda stoje SDP i HNS. 

- Neće uspjeti u naumu jer ćemo mi pokazati koliko nas ima - poručio je Glogoški.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 307
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...