Obavijesti

News

Komentari 30

Najniži čovjek želi slavu, zbog visine se nije nikada vjenčao

Najniži čovjek želi slavu, zbog visine se nije nikada vjenčao
7

Muškarac iz Nepala vjerojatno je najniži čovjek na svijetu, a kaže da se zbog visine nije mogao pronaći ženu. Želi putovati svijetom, a volio bi postati i svjetski poznat

VIDEO

Chandra Bahadur Dangi (72) iz Nepala visok je 56 centimetara te ima 12 kilograma, a tvrdi i da je najmanji čovjek na svijetu. Iz Guinnessove knjige rekorda kazali su kako će uskoro otići u njegovo selo kako bi izmjerili njegovu visinu i težinu da ga i službeno proglase najmanjim čovjekom na svijetu.

- Ne možemo još potvrditi da je Dangi najmanji na svijetu dok sami ne utvrdimo njegovu visinu i težinu - poručio je čelnik Guinnessove knjige rekorda, Craig Glenday, još početkom veljače. Dodao je kako se nadaju da će u narednih nekoliko tjedana otići u Nepal.

Dangijeva obitelj kazala je kako je muškarac dobrog zdravlja, a nikada nije bio u bolnici niti je pio lijekove, javlja AFP. Ne zna se uzrok njegovog niskog rasta, a svi koji su do sada dobili titulu najnižeg čovjeka svijeta imali su primordijalni patuljasti rast. 

Chandra Bahadur Dangi je nedavno postao poznat u svojoj zemlji nakon što se počeo pojavljivati na nacionalnoj televiziji te na lokalnim zabavama i vjerskim festivalima. Muškarac je ispričao i kako bi mu priznanje Guinnessove knjige rekorda bilo i kao "naknada" za sve poteškoće koje je zbog svoje visine proživio.

- Sve će sada biti bolje, a nadam se da ću postati poznat i diljem svijeta. Od rođenja sam nizak i zbog toga nisam mogao pronaći ženu za sebe i vjenčati se. Ipak, sada se više ni ne želim oženiti - rekao je Dangi. Istaknuo je i kako želi putovati svijetom te upoznavati druge kulture.

Rekord najmanjeg čovjeka na svijetu trenutačno drži Junrey Balawing s Filipina, koji je visok 59,93 centimetra. Balawing je titulu uzeo Khagendri Thapa Magaru, koji je 2010. godine službeno bio najmanji čovjek na svijetu sa 67 centimetara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...