Obavijesti

News

Komentari 70

Najpoznatije teorije zavjere: Dijanu je ubio Hrvat Boris?!

Najpoznatije teorije zavjere: Dijanu je ubio Hrvat Boris?!
1

U dvadeset godina bilo je na desetke teorija o smrti nikada prežaljene princeze Dijane. Od toga da joj je smrt predvidjela astrologinja pa do toga da ju je ubio Hrvat?!

VIDEO

Tog 31. kolovoza 1997. godine ugasio se život iskonske princeze svijeta. Cijeli svijet oplakivao je njezinu preranu smrt, a Elton John je svoju pjesmu “Candle in the Wind” preradio u “Goodbye, English Rose“. Ta pjesma je postala drugi najprodavaniji singl svih vremena iza Bing Crosbyjeva “White Christmasa”.

Teorija zavjere u kojoj je princeza tragično izgubila život itekako ima veze s Hrvatima. Tako barem tvrdi kanadski tjednik Globe. Po njima upravo “Boris” i njegova dva suradnika presudili su princezi. To je samo jedna od mnogih teorija po kojoj je princeza od Walesa izgubila život. I dan danas postoje nejasnoće o stvarnom uzroku smrti Diane i ostalih osoba u autu, među kojima je bio njezin ljubavnik Dodi Al-Fayed. Jedini preživjeli je zaštitar Trevor Rees-Jones.

Dok jedni za smrt krive paparazze koji su slijedili vozilo, drugi spominju alkoholizirano stanje vozača Paula. Brojni dokumentarci detaljno razrađuju temu događaja, a nagađaju da je za parišku tragediju kriva i kraljevska obitelj. Prije svega jer je Lady Di posjedovala tajne koje bi ugrozile obitelj, a navodno su bili zgroženi njezinom bliskošću s osobama islamske vjeroispovijesti.

Princeza Diana je u trenutku smrti imala 36 godina. Samo pola sata nakon smrti Lady Di pojavila se prva teorija zavjere, i to kako ju je ubila britanska tajna služba MI6.

Jureći kako bi izbjegli paparazze, vozač Mercedesa klase S280 Henry Paul izgubio je kontrolu i udario u trinaesti stup tunela u Parizu. Dodi al-Fayed i vozač Paul poginuli su na mjestu, a Lady Di je bez svijesti ležala na podu limuzine. Tunel je bio prepun paparazza i nitko od njih nije pokušao pomoći unesrećenima. Borili su se za što bolju fotografiju tragične nesreće.

Obnovljena istraga trajala je šest mjeseci i stajala više od 900 milijuna kuna. Londonska porota utvrdila je 2010. godine kako je smrt britanske princeze i Dodija Al-Fayeda skrivio pijani vozač, a pripomogli su i paparazzi te činjenica da suputnici u automobilu nisu bili vezani.

U luđačkoj jurnjavi kroz Pariz, koja je završila u podvožnjaku, smrt je bila slučajna. Film “Unlawful killing”, koji je, između ostalih, financirao Mohammed al-Fayed, prikazan je u Cannesu 2011. godine, a njegovo emitiranje bilo je zabranjeno u Britaniji. U filmu se govori kako su britanske i francuske vlasti pokrivale neugodne činjenice o nesreći, optužuje kraljicu Elizabetu II. i princezu Margaret da su “gangsteri u tijarama”. Nekoliko ljudi tvrdi da je ostavila poruku u kojoj govori da je Charles planira ubiti, i to u prometnoj nesreći. Četiri godine kasnije je poginula.

- Moj muž planira ‘nesreću’ s mojim autom, kako bi se mogao oženiti - navodno je rekla Govorila je kako ju je kraljevska obitelj želi strpati na psihijatriju. Osjećala se sputano, a obitelj ju je zvala neposlušnom.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije