Čitam redovito novine i portal 24sata pa smo vam za deveti rođendan pripremili tortu od jagoda s vašim logom kao malo iznenađenje, kaže Melani Varda iz Zagreba
Najslađi dar: Torta je naš mali znak pažnje za vaš rođendan
Čitam redovito novine i portal 24sata pa smo vam za deveti rođendan pripremili tortu od jagoda s vašim logom kao malo iznenađenje, kaže Melani Varda (27), suvlasnica slastičarnice Meli na zagrebačkoj Trešnjevci, poznatoj prema slasticama bez maslaca i margarina.
- Najvažnije je da se kolači peku s puno ljubavlju i strpljenjem jer jedino tada uspijevaju, napominje Melani.
Torta od sira s jagodama
Sastojci: biskvit: 2 jaja, 2 žlice mlake vode, 100 g šećera, vanilin šećer, 70 g brašna, 60 g gustina, žličica praška za pecivo; krema: 6 listova želatine, 500 g svježeg sira, 180 g šećera, žličica naribane limunove kore, 400 g slatkog vrhnja, voće (jagode, breskve, maline, višnje, kivi ili ananas), šlag za ukrašavanje
Priprema: Pjenasto izradite dva jaja s vodom, šećerom i vanilin šećerom. Brašno, gustin i prašak za pecivo promiješajte i prosijte u smjesu. Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje te razmažite smjesu. Pecite na 200°C oko 25 min. Biskvit ohladite i prepolovite. Donji biskvit stavite na podlogu i oko njega stavite kalup za tortu. Svježi sir, šećer i limunovu koricu izmiješajte. Želatinu namočite, otopite i u nju umiješajte dvije žlice kreme. Ulijte u preostalu kremu. Dodajte tučeno slatko vrhnje. Na pripremljeni biskvit složite voće, prelijte kremom te poklopite drugim biskvitom. Ohladite preko noći i premažite šlagom.