Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najviši Hrvat: Vodički div se oporavlja uz društvene igre...

Jere Lakoš (50) iz Vodica početkom prošle godine sa svojih 225 centimetara završio je prikovan za krevet. Jere igra “Čovječe, ne ljuti se” s cimerom u Domu za odrasle u Zemuniku kraj Zadra

Foto: Infovodice
14 komentara

Naš Jere je super. Smije se, dekubitusi su se povukli gotovo do kraja, zadovoljan je, dobro raspoložen i pun pozitivnih emocija. Kao liječnica po struci, iznenađena sam ovako brzim pozitivnim pomakom, da je dekubitus saniran, a on socijaliziran.

NAJVIŠI HRVAT Roditelji više nisu mogli: Našli su novi dom 'hrvatskom divu'

Rekla nam je to Nelka Tomić, gradonačelnica Vodica, o Jeri Lakošu, sugrađaninu, koji je trenutačno smješten u Domu za odrasle u Zemuniku kraj Zadra. Nedavno ga je sa suradnicima i Jerinim ocem posjetila i uvjerila se i sama u njegov napredak.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podsjetimo da je Jere Lakoš (50) sa svojih 225 centimetara najviši čovjek u Hrvatskoj. Početkom prošle godine naglo je završio prikovan za krevet. Godinu dana tako je živio, ako se to životom može zvati, na kauču dnevnog boravka u obiteljskom domu u Vodicama. Institucije nisu reagirale, pa su se o njemu brinuli stara majka slomljenoga kuka i otac, koji je odgađao vlastitu hitnu operaciju samo da bi pazio na nepokretnog sina. Zbog agonije koja ga je zadesila i primorala na ležanje dobio je rane na leđima. Imao je i glavobolje, kao i bolove u cijelom tijelu. Nije se znalo zašto je tad ostao bez kisika i naglo pao. Konačno je Grad Vodice odlučio učiniti nešto za njega početkom ove godine. Naporima gradonačelnice Tomić uspjeli su ga u veljači smjestiti u dom u Zemuniku. A kako bi mu iole olakšali tamošnji boravak, Grad mu je kupio i dopremio u dom posebno dugačak krevet u koji Lakoš može stati svojom dužinom, a koji ima hidrauliku i antidekubitalni madrac. Osim toga, Grad se pobrinuo i za njegove onemoćale roditelje. U suradnji s Caritasom župe Vodice organizirali su im pomoć u kući, kao i pružili financijsku potporu. Jere je konačno živnuo, javio je portal Infovodice.com.

BRANITELJ IZ VODICA Životna borba diva od 225 cm: Jere (50) je prikovan za krevet

- Naručena su mu i invalidska kolica kako bi konačno mogao izlaziti. Djelatnici ga stavljaju u sjedeći položaj i pomažu mu da stane na noge, a kad stignu i kolica, moći će izlaziti iz doma. On sad normalno komunicira, što prije nije bio u stanju. Igrao je “Čovječe, ne ljuti se” i druge društvene igre s cimerom u sobi - opisala nam je gradonačelnica Tomić kako Jere provodi dane.

Ne može sakriti svoju sreću zbog odličnog opravka sugrađanina, za kojeg ističe kako je konačno dobre volje, sretan i zadovoljan.

Pokušali smo se i sami uvjeriti u to i posjetiti Jeru, ali kako trenutno nema ravnateljice Nataše Petrušić, nismo uspjeli.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message