Obavijesti

News

Komentari 8

Najvrjednije kune na tržištu: Neke kovanice od 25 kn prodaju se za više od 100 eura, evo koje

Najvrjednije kune na tržištu: Neke kovanice od 25 kn prodaju se za više od 100 eura, evo koje
4

Neke kovanice hrvatske kune značajno su dobile na cijeni, a kolekcionarski su posebno zanimljive one prigodne od 25 kuna

VIDEO

Uvođenjem eura neke kovanice hrvatske kune značajno su dobile na cijeni, a u idućim godinama moga bi im ići još gore. Najvrjednije su trenutno prigodne kovanice od 25 kuna, pa se tako neke na Njuškalu prodaju i za 132,76 eura, točnije 985 kuna, piše Večernji list.

Takvu je cijenu postigla kovanica s motivima hrvatskog Podunavlja, koja je puštena u optjecaj 28. svibnja 1997. godine povodom obilježavanja procesa mirne reintegracije područja Hrvatske pod privremenom upravom UNTAES-a te uspostave teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. Prema podacima HNB-a, takvih je iskovano 300.000 komada. 

Kovanica koja je puštena u optjecaj 26. srpnja 2022. godine povodom otvaranja Pelješkog mosta također drži na cijeni. Takvih kovanica je iskovano tek 30.000 komada, a građani su za nju čekali u redovima te se čim je puštena našla na raznim online marketima po viskom cijenama. Na Njuškalu se sada prodaju i po 119 eura. 

Za istu cijenu na Njuškalu se prodaje i kovanica iz 2017. koja je napravljena povodom obilježavanja 25. obljetnice primanja Hrvatske u Ujedinjene narode. Takvih je iskovano 20.000 komada, a na sebi ima motive dijelova slagalice. 

Nešto manje cijene postižu kovanica sa 350. obljetnice osnivanja Sveučilišta u Zagrebu i s godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj koje se prodaju po 80 eura.

Kovanice se najčešće prodaju u kompletima čije cijene mogu doseći do 300 eura.

POGLEDAJTE JESU LI HRVATI PROMIJENILI KUNE U EURE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.