Obavijesti

News

Komentari 50

Spašene nakon 10 godina: U podrumu rodile petero djece?

Spašene nakon 10 godina: U podrumu rodile petero djece?
11

Cleveland je u šoku nakon što su nakon godina zatočeništva spašene tri djevojke. Još nije jasno kako su godinama mogle biti zatočene, a da nitko nije ništa primijetio

VIDEO

Svijet je šokirao slučaj tri mlade žene koje su prije 10 godina nestale i zajedno bile zatočene kod muškarca Ariela Castra (52) koji ih je u zatočeništvu držao u svojoj kući u Clevelandu. Amanda Berry (27), Georgina DeJesus (23) i Michelle Knight (32) otete su kada su bile tinejdžerice, 2002., 2003. i 2004. godine, a toliko željenu slobodu dočekale su u ponedjeljak.  

Za stravičan zločin, osim Ariela Castra, osumnjičena su i njegova dva brata Pedro (54) i Oniel (50), piše CNN.

Osim djevojaka, koje je iz Castrove kuće spasio susjed Charles Ramsey nakon što je Amanda Berry uspjela mobitelom dozvati policiju, u kući je pronađeno i dijete, 6-godišnja djevojčica za koje policija vjeruje da je Amandina. 

Policija za sada nema saznanja da je itko od susjeda tijekom desetljeća primijetio išta neobično ili sumnjivo. Gradonačelnik Clevelanda Franck Jackson rekao je kako istražitelji za sada intenzivno rade na slučaju i pokušavaju odgovoriti na pitanja zašto i kako su djevojke otete te kako je moguće da nitko godinama nije ništa primijetio iako je policija u posljednjih deset godina kuću strave dva puta posjetila. Policija je objavila fotografije otmičara, odnosno braće Castro.

Iako policija još nije dala detaljno izvješće o njihovom zatočeništvu, u javnost su procurile informacije da su djevojke trpjele seksualno zlostavljanje i premlaćivanje. 

Jedna od djevojaka imala tri pobačaja

NewsChannel5 piše kako su od izvora iz policije saznali da su djevojke bile trudne više puta, te da je jedna od djevojaka tijekom zatočeništva dva ili tri puta imala pobačaj jer je bila pothranjena. Točne brojke izvor ne spominje. 

Drugi policijski izvor rekao je da je u kući rođeno najmanje petero djece, ali policija službeno nije potvrdila te informacije. Prema nekim izvorima otmičari su djevojke tukli za vrijeme trudnoće zbog čega djeca nisu mogla preživjeti, piše Daily Mail. 

Ne zna se što se dogodilo s djecom koju spominju izvori, a nije jasno ni je li šestogodišnjakinja koja je bila u kući dio brojke koju navode.

Amandina majka preminula od žalosti

Žene su prevezene u bolnicu na pregled gdje su se susrele sa svojim obiteljima. U utorak su puštene kućama.

- Ako ne vjerujete u čuda, predlažem da razmislite još jednom. Ovo jest čudo. No pazite tko su vam susjedi jer nikad ne znate - rekla je novinarima teta Gine DeJesus, Sandra Ruiz. 

Gradska vijećnica Dona Brady, inače prijateljica obitelji Barry, kazala je kako je majka Amande Berry nije dočekala ponovno vidjeti svoju kćer. 

- Doslovce je umrla od tuge i slomljena srca - kazala je Brady. 

Policija razgovarala s Castrom još 2004. 

Kuću Castrovih, u kojoj su djevojke bile zatočene, policija je posjetila 2004. godine nakon što je vozač autobusa Ariel Castro jedno dijete zatvorio u autobusu. 

- Policija je tada pokucala na vrata no nitko nije odgovarao. Ni s kime nisu uspjeli uspostaviti komunikaciju - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Jackson. Kasnije su uspjeli doći do Ariela te su ga ispitali no nije bilo naznaka o kaznenom djelu, piše Reuters


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku