Obavijesti

News

Komentari 0

Nakon Benkovca, javila se i Općina Preko: 'A gdje smo mi?'

Nakon Benkovca, javila se i Općina Preko: 'A gdje smo mi?'
1

Nameće se činjenica da smo svi mi platili taj spot. A ako smo ga platili, zašto nas u njemu nema?, pita Općina Preko koja je nezadovoljna promidžbenim videom TZ-a Zadarske županije

VIDEO

Nakon što je Benkovac reagirao na izostavljanje u novom spotu Turističke zajednice Zadarske županije, oštro je reagirala i Općina Preko. Poslali su priopćenje.

- Izrada materijala novog brendiranja Zadarske županije košta gotovo milijun kuna, a budući da je izvor prihoda TZ županije najvećim dijelom boravišna pristojba i turistička članarina koja se uplaćuje na temelju turističkog prometa u svim gradovima i općinama županije, tj. 10-20% tih prihoda ide županijskoj turističkoj zajednici, nameće se činjenica da smo svi mi platili taj spot. A ako smo ga platili, zašto nas u njemu nema? 

Povrh toga, prema tumačenju nekih stručnjaka s prezentacije, novi promotivni materijal TZ Zadarske županije je takav da više nema potrebe da promociju rade pojedinačne lokalne turističke zajednice jer je to napravljeno novim brendiranjem Zadarske regije. Kako nema potrebe da se sami promoviramo, kad nas u novom spotu TZ Zadarske županije nema?, stoji između ostalog u priopćenju u kojem nabrajaju lokacije i atrakcije kojima se otok diči.
Uskoro je stigao i odgovor Mihaele Kadije, direktorice Turističke zajednice Zadarske županije.

- Promidžba i marketing ne dijele se način kako predlažete. Ako bismo tako, možda bi najpravednije bilo podijeliti našu brošuru i video spot u male „parcele“ prema udjelu u broju noćenja. No, šalu na stranu, stručan i realan odgovor na vaše zamjerke je u činjenici da video-uradak nije rađen po dokumentarnom principu, niti po administrativnom već proizvodnom, te su prezentirani motivi za sve proizvode od čega su nautički i otočni motivi snažno zastupljeni. (...) Na kraju iskreno žalim zbog načina kojim ste odlučili reagirati. Mogli smo, i možemo i dalje, kolegijalno porazgovarati jer vjerujem da su vam načela struke bitna kao i nama, istaknula je Kadija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović