Obavijesti

News

Komentari 66

Uzrujani otac svjedoku: Lažete otkada ste počeli govoriti

Uzrujani otac svjedoku: Lažete otkada ste počeli govoriti
4

Zadar: Nakon ljetne stanke je nastavljeno suđenje Draženu Slavici za tragediju na Kornatima. Svjedočio je Đuro Poldrugač koji je 2007. godine bio ravnatelj DUZS-a

VIDEO

Nakon ljetne stanke nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za tragediju na Kornatima. Pozvano je pet svjedoka, a u srijedu je svjedočila splitska patologinja Marija Definis-Gojanović koja je napravila obdukciju tijela trojice vatrogasaca. 

- Na patologiju KBC-a Split trupla su dopremljena u vrećama, a prema onome što sam vidjela nisu prethodno medicinski tretirana. Prema onome kako su tijela izgledala mislim da prije dolaska na patologiju nisu bila čišćena ili prana - rekla je Definis-Gojanović. Na zadarskom sudu poslije nje svjedočio je Đuro Poldrugač koji je 2007. bio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

"U početku nisam znao razmjere tragedije"

On je na početku svjedočenja izrazio sućut obiteljima poginulih vatrogasaca. Rekao je kako je na dan tragedije bio na godišnjem odmoru u Zagrebu gdje je kako kaže "obavljao rekreacijske poslove". 

- Ne zna zašto se oko godišnjeg odmora stvara tolika fama kad je tada moj zamjenik Damir Trut imao sve ovlasti - rekao je Poldrugač. Ispričao je kako je za tragediju doznao oko 19 sati i nije znao u početku kakvi su bili njezini razmjeri i da li je bilo mrtvih.  Često se pozivao na tadašnje medijske izvještaje. Rekao je i kako je vladala medijska konfuzija u odnosu na kasnije utvrđene stvarne razmjene tragedije. 

Poldrugač nije sudskom vijeću jasno obrazložio tko je bio dužan voditi akciju spašavanja. Dodao je kako prema njemu tada raspoloživih informacija nije bilo uvjeta za pokretanje državne intervencije niti je to itko sa županijske razine tražio. 

- Praksa je svakakva - odgovorio je Poldrugač na pitanje kakva je inače praksa u takvim situacijama. Na njegov iskaz prigovorio je optuženi Dražen Slavica, ali i Igor Marinović, otac stradalog vatrogasca. 

- Više bih volio da je svjedok govorio istinu nego što je izrazio sućut. Lažete otkad ste počeli govoriti - rekao mu je uzrujani Marinović koji nije dobio odgovor niti na jedno pitanje.       

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...