Obavijesti

News

Komentari 19

Nakon mjesec dana oslobođeni pomorci među kojima je Hrvat

Nakon mjesec dana oslobođeni pomorci među kojima je Hrvat

Pirati iz Nigerije u rujnu su napali teretni brod Glarus švicarske kompanije Massoel i oteli 12 članova posade, među kojima je bio i jedan hrvatski državljanin

VIDEO

Presretni smo što vas možemo informirati da je svih dvanaest članova posade, koje je 22. rujna kod Lagosa u Nigeriji otela kriminalna grupa, sada oslobođeno. Nakon liječničkog pregleda svi su sada na putu prema svojim zemljama i svojim obiteljima, stoji u izvješću švicarske brodarske tvrtka Massoel, inače vlasnika broda MV Glarus.

Podsjetimo, navedeni brod napali su krajem rujna nigerijski pirati. koji su prerezali zaštitnu žicu kako bi se domogli teretnog broda koji je prevozio pšenicu kroz prolaz od Lagosa do Port Harcourta. Dvanaest od četrnaest članova posade tada je oteto i zatočeno.

Oteti Hrvat je dobro, ali bi sve moglo potrajati još mjesecima
Oteti Hrvat je dobro, ali bi sve moglo potrajati još mjesecima

Odmah su informirane sve nadležne službe, a Massoel je surađivao s najiskusnijim profesionalcima kako bi osigurali sigurno oslobađanje svojih pomoraca.

- Detalje same operacije nećemo otkrivati jer bi u suprotnom to samo potaklo više ovakvih kriminalnih radnji - poručuju iz Massoel-a.

Navedena tvrtka također želi odati priznanje na profesionalnosti i izdržljivosti članova posade tijekom ovog teškog iskušenja, a također i njihovim obiteljima, koji su zajedno proživjeli to traumatično i izazovno vrijeme.

- Massoel pozdravlja njihovu hrabrost i pružit će podršku potrebnu svima potrebitima u nadolazećim mjesecima - zaključuju.

- Noćas u jedan sat smo dobili ovu informaciju, oni su na putu iz Nigerije za Švicarsku. Zdravstveno stanje otetih pomoraca, s obzirom na uvjete u kojima su boravili mjesec dana, je dobro. Koliko znamo, ukrajinski pomorac je bio ozlijeđen prilikom otmice, ali ništa ozbiljno. Vrlo skoro će se javiti i obiteljima, čim stignu u Švicarsku. Onda će biti poznato i više detalja - kazao je glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan za Dnevnik.hr.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...