News

Komentari 7

Nakon odbijenih žalbi, Škari potvrdili optužnicu za silovanje

Nakon odbijenih žalbi, Škari potvrdili optužnicu za silovanje

Škarin odvjetnik htio je kao nezakonite izdvojiti gotovo sve dokaze, no žalba višem sudu je odbijena, a danas je na sjednici optužnog vijeća potvrđena optužnica za silovanje i spolno uznemiravanje

Iz drugog pokušaja potvrđena je optužnica bivšem čelniku Autokluba Siget Damiru Škari, optuženom za silovanje i spolno uznemiravanje bivše djelatnice kluba. 

Na sjednicu optužnog vijeća na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, kako doznajemo, nisu se pojavili ni Škaro ni njegovi branitelji Krešimir Krsnik i Sineva Vukušić. Sud nije prihvatio njihov prijedlog da se sjednica vijeća odgodi smatrajući da su o njezinu održavanju bili uredni obaviješteni te su imali sasvim dovoljno vremena da osiguraju zamjenu ukoliko su spriječeni prisustvovati.

Sjednici su zato prisustvovale odvjetnica koja u postupku zastupa žrtvu Morana Rabar i tužiteljica koja vodi slučaj.

Nakon što je na prvoj sjednici optužnog vijeća sud odbio prijedlog obrane da se iz spisa kao nezakoniti izdvoje gotovo svi dokazi, Škarina obrana žalila se Vrhovnom sudu. Viši sud je krajem travnja ove godine tu žalbu odbio nakon čega je zakazana nova sjednica optužnog vijeća koja je danas održana.

Kako Županijski sud u Velikoj Gorici ima samo jednog raspravnog suca, odnosno sutkinju, koja sudi predmete u 1. stupnju, Natašu Brleković, ona će dobiti slučaj u rad te zakazati datum glavne rasprave.

Optužnicom se Škaru tereti da je svoju tajnicu silovao u kolovozu lani, nakon čega je otišao u BiH. Uhićen je tek nakon što je priča dospjela u medije. U istražnom zatvoru proveo je dva mjeseca, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Bio je na čelu AK Siget u vrijeme događaja inkriminiranih optužnicom.

Najčitaniji članci