Obavijesti

News

Komentari 167

Nakon šatoraša, antivakseri. Ali su tu opet Crkva, pučisti, ZDS, desničari, a i - Zoran Milanović

Nakon šatoraša, antivakseri. Ali su tu opet Crkva, pučisti, ZDS, desničari, a i - Zoran Milanović

Ovakoje nekada izgledalo rušenje Milanovićeve vlade. Uz ulične prosvjede, poruke biskupa, pjevanje Thompsona, uz klerikalce i radikale, i predsjednika države. Tako sada izgleda udar na Andreja Plenkovića.

VIDEO

Katolička crkva stala je na stranu prosvjednika protiv Covid potvrda. Vlada je konsternirana izjavom biskupa o neinvazivnom testiranju i dobrovoljnom cijepljenju. Predsjednik države složio se s biskupima i preporučio građanima da se "ponašaju kako im bude volja". Desnica se postrojila uz predsjednika i biskupe.

Prosvjednici pjevaju Thompsona, uzvikuju "Za dom spremni", hodočaste pred stanovima političara, na jednom mjestu našli su se antivakseri, teoretičari zavjere, živozidaši, desničari, klerikalci, konzervativci.

Na što vas sve ovo podsjeća?

Na metodu kojom se nekada rušila Vlada Zorana Milanovića.

Sada to nisu šatoraši i stožeraši, već antivakseri, nisu ćirilica i spolni odgoj nego Covid potvrde, ali su i dalje biskupi, ekstremni desničari, populisti, nacionalisti i vodeći političari, uz konsternaciju Vlade i zgražanje dobrog dijela liberalne javnosti.

Takvim se metodama sada ruši vlada Andreja Plenkovića.

Zoki u Kolindinoj koži

Najednom svjedočimo obratu: Plenković na svojoj koži ima priliku osjetiti recept kojim je HDZ obično rušio ljevicu s vlasti, dok Milanović koristi recepte kojima se njega rušilo s vlasti da bi uličarskom retorikom huškao na Plenkovića i pritiskao njegovu Vladu.

Plenković se danas nalazi u Milanovićevoj koži, a Milanović je uskočio u kožu Kolinde Grabar Kitarović i Tomislava Karamarka.

I sve to uoči komemoracije u Vukovaru gdje se premijer pribojava pobune desnice koja će predsjednika Milanovića, novog miljenika branitelja i desničara, dočekati uz ovacije.

Sve ovo, dakle, što se posljednjih dana događa s Covid prosvjedima neodoljivo podsjeća na pučističku atmosferu u eri šatoraša i stožeraša, uz slične metode, gotovo iste nabrijane strasti, mnogo iracionalnosti i gnjeva, lažnih i huškačkih poruka, uz gotovo iste aktere koji su ovom prilikom zamijenili uloge.

Šatoraši i antivakseri

Plenković je nekad obilazio šatoraše koji su mu otvarali put prema vlasti. Milanović danas podržava biskupe koji su svojedobno blagoslovili šatoraše, otvoreno prkosi Vladinim mjerama, nakon njegova skidanja zaštitnih maski sada odbacuje Covid potvrde, najavljuje da će se "ponijeti onako kako ga bude volja" i pridružuje se uličnim parolama o tome kako je "dosta terora".

Nekad su Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko udarali ritam desničarskoj pobuni šatoraša i stožeraša protiv Milanovićeve vlade, uz blagoslov Katoličke crkve, danas Milanović udara tempo prosvjeda protiv Plenkovićevih mjera, dodvoravajući se Crkvi, desnici, antivakserima i svima koji ne obraćaju pažnju na činjenicu da je Hrvatska pred kolapsom zbog koronavirusa.

Milanović je sada najednom postao heroj prosvjednika, a Plenković zločinac.

Zgarišta i leševi

I ne treba Plenkovića žaliti, njegov put prema vlasti vodio je preko pučističkih zgarišta, gazio je preko političkih leševa, dodvoravao se nasilnicima koji su smatrali da mogu kršiti zakone i oportunistički se ulagivao Kaptolu.

Sada je došao red na Zorana Milanovića da krene tim putem.

I što je zanimljivo, dobar dio javnosti koji se zgražao nad organiziranim uličarskim udarom na Milanovićevu Vladu, sada se zgraža i nad ovim koktelom koji je pomiješao Thompsona, ZDS, antivaksere, Vice Batarela, hrvatske biskupe, Zlatka Hasanbegovića, Mostovce - i Zorana Milanovića.

Nekad je Karamarko poručivao "Kakav zakon, to su branitelji", danas Milanović poručuje građanima da "rade kako im bude volja". Nekad se prijetilo plinskim bocama i čekićima, danas se prijeti virusom. Nekad je HDZ bio lider hajke, danas je HDZ na njezinu udaru.

Bitno da je Katolička crkva uvijek na istoj strani. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je