Obavijesti

News

Komentari 0

Nakon snijega past će jaka kiša, moguće su poledice. Zbog jakog vjetra stigle izmjene u prometu

Nakon snijega past će jaka kiša, moguće su poledice. Zbog jakog vjetra stigle izmjene u prometu
2

Za četvrtak je upaljen žuti meteoalarm za većinu Jadrana, dok je za Velebitski kanal izdano upozorenje o opasnom vremenu zbog jake, mjestimice vrlo jake bure s najjačim udarima i do 110 kilometara na sat

VIDEO

S današnjim danom, 1. prosincem, započela je klimatološka zima. 

U većini krajeva oblačno, mjestimice sa slabom kišom i rosuljom, a u gorju susnježicom i snijegom, ponegdje uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Oborine su najvjerojatnije u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti, a duž obale će se zadržati uglavnom suho uz povremena sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 0 do 5, a na Jadranu između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Za četvrtak je upaljen žuti meteoalarm za većinu Jadrana, dok je za Velebitski kanal izdano upozorenje o opasnom vremenu zbog jake, mjestimice vrlo jake bure s najjačim udarima i do 110 kilometara na sat, a koja će navečer malo oslabjeti.

Za vikend susnježica i bura

Za vikend nas očekuje umjereno i pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u dane vikenda kada je na Jadranu mjestimice moguća i obilnija kiša te lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Susnježice i snijega bit će u gorju, češće u petak, no u subotu i nedjelju lokalno može biti i oborine koja se smrzava na tlu, a time i poledice. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar, sjeveroistočni i istočni, u Slavoniji, Baranji i Srijemu u nedjelju i jugoistočni.

Na Jadranu će bura u petak oslabjeti i okrenuti na jugo koje će za vikend biti vrlo jako, mjestimice i olujno. Temperatura zraka malo viša u subotu i nedjelju, osobito jutarnja duž obale i na otocima.

HAK: Zbog jakog vjetra izmjene u prometu

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, otvorena je samo za osobna vozila, a ostala se vozila preusmjeravaju na državnu cestu kroz Gorski kotar (DC3), izvijeszio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Na  A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I skupina), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena te na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti između Kraljevice i čvora Križišće dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici usporeno se vozi zbog snijega.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...