Obavijesti

News

Komentari 48

Nakon što je zaklao djecu, 'Joker' se izruguje policiji

Nakon što je zaklao djecu, 'Joker' se izruguje policiji
31

Muškarac, koji je pobjegao sa psihijatrije, upao je u jaslice i počeo mahati noževima koje je imao sa sobom. Ciljano je napadao najmlađe bebe...

VIDEO

Francis V. (28) naoružan noževima upao je oko 10 sati u jaslice u gradiću Dendermondeu, tridesetak kilometara sjeverozapadno od Bruxellesa u Belgiji. U svom krvavom pohodu zaklao je dvije bebe i jednu odgajateljicu koja je djecu iznosila iz jaslica pokušavajući ih spasiti od pomahnitalog ubojice. Ozlijedio je još desetak djece, od kojih je jedno u životnoj opasnosti, i svih šestero odgajatelja. On se ciljano zaletavao i nožem rezao najmlađe bebe. Mršav muškarac crvene kose i srednjih godina navodno je bio našminkan crno-bijelim bojama poput Jokera iz popularnog stripa i filma "Batman". Dovezao se na biciklu s ruksakom punim noževa. Pozvonio je na vrata jaslica pod isprikom da treba neke informacije. Čim je ušao unutra počeo je mahati noževima na sve strane. Prema izjavama svjedoka, iz igraonice su se čuli stravični krikovi i plač djece. Napadač je potom vrlo brzo pobjegao.
- Djeca su ležala u lokvama krvi. Ekipa Hitne pomoći pokušavala je pomoći ozlijeđenoj djeci koja su plakala. Scena je bila stravična - rekao je reporter flamanske TV postaje. U jaslicama je bilo 18-ero djece starih do tri godine. Napadač, kojeg su identificirali kao Francisa V. (28), pobjegao je iz psihijatrijske ustanove. Policija ga je tražila helikopterima i infracrvenim kamerama te su ga uhitili oko 12 sati u gradu Lebbekeu u lokalnoj trgovini. Prilikom uhićenja teže su ga ozlijedili. Sumnjaju da je Francis V. već bio osuđivan i da mu je sud odredio psihijatrijsko liječenje. Prema pisanju belgijskih medija ubojica ne surađuje s policijom, a prilikom ispitivanja imao ja napadaje smijeha. Policija tvrdi kako muškarac nije bio pod utjecajem droge ili alkohola te kako se ponašao veoma čudno. Neki nagađaju da bi napad mogao biti povezan s BBET, flamanskom neonacističkom grupom. Gradonačelnik Piet Buys je izjavio kako su ozlijeđena djeca zbrinuta i da im je pružena potrebna psihološka pomoć. Roditelji ne smiju ući u bolničke sobe svoje djece ako ih prethodno nisu prepoznali na fotografijama koje su kod policije. Satima nakon stravičnog zločina mnošto policajaca osiguravalo je ulice oko vrtića i bolnicu u kojoj su ozlijeđena djeca.
- Djeca su u velikom šoku. Svi smo jako pogođeni ovom tragedijom. Još ne znamo motive napadača - izjavio je gradonačelnik Buys. Britanski mediji prozvali su tragediju "Belgijskim Dunblaneom" podsjećajući na masakr u škotskom gradu Dunblaneu 1996. godine. Tada je Thomas Hamilton otvorio vatru u osnovnoj školi i pobio 16-ero djece i njihovog učitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu