Obavijesti

News

Komentari 3

Nakon stravičnog požara u covid bolnici, ministar zdravstva i još dva čelnika dali su ostavke

Nakon stravičnog požara u covid bolnici, ministar zdravstva i još dva čelnika dali su ostavke

Ostavka je najmanje što mogu učiniti u ovom trenutku, da poštujem žrtve i ozlijeđene i na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva, napisao je Hasani.

VIDEO

Zamjenik ministra zdravstva Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podnijeli su u petak ostavke zbog požara u covid centru tetovske bolnice u kojem je život izgubilo 14 a teško je ozlijeđeno 12 osoba.

Oživljavali su djevojku kad je buknuo požar: 'Boce s kisikom uopće nisu smjele biti uz krevet'
Oživljavali su djevojku kad je  buknuo požar: 'Boce s kisikom uopće nisu smjele biti uz krevet'

Hasani i Besimi objavili su da podnose ostavke na svojim Facebook profilima u petak poslijepodne, navodeći da je to moralni čin nakon strašne nesreće u privremenoj covid bolnici.

"Ostavka je najmanje što mogu učiniti u ovom trenutku, da poštujem žrtve i ozlijeđene i na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva!", napisao je Hasani.

Tragedija u Tetovu: Proglasili trodnevnu žalost nakon požara
Tragedija u Tetovu: Proglasili trodnevnu žalost nakon požara

Direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da osjeća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi.

"Nakon ovako tragičnog i nesretnog događaja ova odluka je neizbježna. Moja ostavka neće utješiti obitelji  nastradalih, ali vjerujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili", napisao je Besimi.

Otac skočio na sina da ga spasi od vatre. Umrli su zagrljeni. U bolnici su umrle i majka i kći
Otac skočio na sina da ga spasi od vatre. Umrli su zagrljeni. U bolnici  su umrle i majka i kći

U povodu zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, sjevernomakedonski ministar zdravstva Venko Filipče izjavio je u četvrtak da će odluku o ostavci donijeti kad se završi istraga nesreće.

U požaru koji je izbio u srijedu navečer nakon eksplozije u privremenoj covid bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata. 

Ostavku dao i ministar zdravstva 

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče predao je u petak ostavku nakon eksplozije i požara u privremenoj bolnici za oboljele od covida-19 u kojima je poginulo 14 ljudi u toj malenoj balkanskoj zemlji teško stradaloj od koronavirusa.

"Tragedija u Tetovu jako me pogodila (...) kao liječnik i kao ministar predao sam ostavku premijeru Zoranu Zaevu iz moralnih razloga", rekao je Venko Filipče na tiskovnoj konferenciji u Skoplju.

Premijer može ne prihvatiti ostavku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima