Obavijesti

News

Komentari 92

'Nama koji sada radimo neće tko imati zarađivati mirovine'

'Nama koji sada radimo neće tko imati zarađivati mirovine'
1

U povodu prvog dana škole nove školske godine predsjednik stranke HSP AS upozorio je kako je ove godine u školu krenulo najmanje prvašića u povijesti moderne Hrvatske

VIDEO

Domovinska koalicija predstavila je u ponedjeljak u Karlovcu Program oporavka poljoprivrede i ruralnog kraja, a glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić poručio je kako u Hrvatskoj neće biti dobro ako HSP AS sa Domovinskom koalicijom ne bude sudjelovao u budućoj Vladi jer je, tvrdi, na djelu dogovorna demokracija koju provode čelnici HDZ-a i SDP-a Andrej Plenković i Zoran Milanović.

Nositelj liste za VII. izbornu jedinicu i predsjednik HKDU dr. Marko Veselica Dean Golubić rekao je da će, budu li participirali u budućoj vlasti, raspisati referendum o ulasku Srbije u EU, provesti nacionalizaciju tvrtki od vitalnog značaja za hrvatsku državu, pokrenuti poljoprivredu tako da Hrvatska bude izvoznik, a ne uvoznik hrane, te da njihov program zahtijeva stvaranje socijalne države u kojoj će svaki Hrvat moći pošteno živjeti od svoga rada, država osiguravati radna mjesta, a preduvjet je svemu provedba lustracije za zločine počinjene za vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima i gosopodraska lustracija sve do danas.

Drugi na listi Jurica Jašinski ustvrdio je da prethodne vlasti u 25 godina nisu bile u stanju riješiti "ni problem plavog diesela", a kamo li rurarnog razvoja u cjelini. Najavio je da će aktiviranjem zemljišta podići udio postotka prihoda od poljoprivrede u BDP sa sadašnjih pet na šest ili sedam posto, smanjiti PDV na poljoprivredne proizvode na maksimalnih deset posto, pravo na povrat PDV osigurati svim poljoprivrednicima, osnovati agro-banku, osigurati sredstva za poticanje sadnje visoko produktivnih kultura radi ostanka mladih na selu, osigurati bolje iskorištavanje EU fondova te potpore u poljoprivredi za jednolik razvoj cijele Hrvatske. Također planiraju sa značajno većom proizvodnjom i preradom hrane doći do ekonomskog, socijalnog i demografskog napretka hrvatskog sela.

U povodu prvog dana škole nove školske godine predsjednik stranke HSP AS Ivan Tepeš upozorio je kako je ove godine u školu krenulo najmanje prvašića u povijesti moderne Hrvatske što, ističe, još više daje na značaju njihovim demografskim programima. "Ako se loš demografski trend nastavi za četrdeset ili pedeset godina bit će katastrofalno malo prvašića, u međuvremenu također neće imati tko nama koji sada radimo zarađivati mirovine i uzalud nam sve današnje izborne bitke i ideološke borbe", rekao je Tepeš koji je birače pozvao da glas daju "onima koji će sada moći zaustaviti mlade generacije u odlasku iz Hrvatske".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje kako će to učiniti Tepeš je odgovorio da postoji način da se u Hrvatskoj više investira, te primjerice smanji previsok PDV, da se time stvori klima za otvaranje radnih mjesta. HSP AS će, kaže, bude li participirao u vlasti, oformiti stambeni fond uz angažman države i lokalne samouprave.

Tepeš očekuje za HSP i partnere u Domovinskoj koaliciji najmanje tri mandata, a na novinarsko pitanje nije li, sudeći po rezultatima predizbornih anketa, glas za HSP AS glas za SDP ili HDZ, Tepeš je odgovorio da je takvo razmišljanje "obično podmetanje".

"Mi znamo s kim nećemo. Ne postoji varijanta, nakon ovih izbora, da mi surađujemo s lijevom opcijom, ni na koji način. A hoćemo li dati potporu Plenkoviću to  ne znam. Dobro ćemo razmisliti, ovisno o tome s kojim će programom izaći pred nas", zaključio je Pero Ćorić.

Ostavite poruku budućoj vladi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1