Obavijesti

News

Komentari 121

Napad osudili svjetski vođe: ''Napali su slobodu govora"

Napad osudili svjetski vođe: ''Napali su slobodu govora"
5

Barack Obama je osudio masakr i nazvao ga ''vidom mržnje i djelom terorista''. Napad je osudila i Angela Merkel. Ona je rekla da je ovo napad na slobodu govora

VIDEO

Napad na redakciju satiričkog časopisa Charlie Hebdo u Parizu osudila je i Bijela kuća. Objavili su priopćenje u kojem kažu da su uz obitelji ubijenih i ranjenih. 

Američki predsjednik Barack Obama također je osudio masakr kojeg je nazvao ''vidom mržnje i djelom terorista''. 

- Želim izraziti najdublju solidarnost s građanima Pariza i cijele Francuske nakon strašnog napada jutros. Mislim da svi u SAD-u prepoznajemo Francusku kao jednog od najstarijih i najjačih saveznika. Uz nas su bili u svakom trenutku nakon napada 11. rujna kao i u suočavanju s terorističkim organizacijama koje su nam prijetile. Za nas je vidjeti ovakav kukavičluk i zlo podsjetnik zašto moramo biti uz Francusku, kao što je ona bila uz nas. Činjenica da su danas napadnuti novinari i slobodni mediji potvrđuje da je to ono čega se teroristi najviše boje... Najvažnije što ću reći je da ono što Pariz predstavlja, njegova kultura i civilizacije, to će ostati. A oni koji izvode ovakve besmislene napade na nedužne građane, oni će biti zaboravljeni - poručio je Barack Obama govoreći iz Bijele kuće.

Kerry: Napali su temeljnu vrijednost, slobodu 

Američki državni tajnik John Kerry obratio se francuskoj javnosti nakon napada. 

- S vama smo u solidarnosti i obvezi da se suprotstavimo ekstremizmu kao i onome od čega ekstremisti strahuju, što je oduvijek spajalo SAD i Francusku, a to je sloboda. Sloboda izražavanja i sloboda medija su temeljne vrijednosti i univerzalni principi koji mogu biti napadnuti, ali nikada iskorijenjeni. Današnji napad dio je velikog sučeljavanja - između same civilizacije kao i onih koji joj se protive  - poručio je Kerry. 

Napad je osudila i njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je rekla da je ovo napad na slobodu govora. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je ''ovaj ciničan zločin'' i uputio sućut žrtvama napada i njihovim obiteljima. 

Elizabeta II. poslala poruku na Twitteru

Predsjedniku Hollandeu i francuskom narodu porukom se obratila i britanska kraljica putem objave na službenom Twitter profilu britanske krune.

- Princ Filip i ja šaljemo iskrenu sućut obiteljima žrtava kao i ranjenima u jutrošnjem napadu u Parizu. Naše misli i molitve su sa svima pogođenima napadom - stoji u poruci. 

Osuda napada stigla je iz Vijeća Europe UN-a odakle su poručili kako je riječ o ''barbarskom i kukavičkom napadu''. 

Brutalni napad oštro je osudio i čelnik Arapske lige Nabil al-Arabi kao i čelnik Al-Azhara, najprestižnijeg učilišta sunitskog islama u Egiptu. Poručio je kako osuđuje kriminalni napad i dodao da ''islam odbacuje svako nasilje''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...