News

Komentari 5

Napadač (47) na volonterke Mosta ide u istražni zatvor

Napadač (47) na volonterke Mosta ide u istražni zatvor

23. travnja ove godine najprije je pokušao udariti prolaznika koji je potpisivao listu na štandu Mosta, a nakon što je prolaznik izbjegao udarac, osumnjičeni je nasrnuo na dvije volonterke

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 47-godišnjak osumnjičen za napad na dvije volonterke Mosta krajem travnja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda osumnjičenom napadaču odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je, ne preciziravši o kojoj stranci je riječ, priopćilo da je 47-godišnjak 23. travnja ove godine najprije pokušao udariti prolaznika koji je potpisivao listu na štandu Mosta, a nakon što je prolaznik izbjegao udarac, osumnjičeni je nasrnuo na dvije volonterke stranke koje su prikupljale potpise za kandidature za lokalne izbore.

Napadač je, ističe tužiteljstvo, udario rukom jednu volonterku u lice, dok je drugu volonterku uhvatio za kosu i odjeću te ju je više puta udario u glavu. Iskoristivši bijeg volonterki, napadač je sa štanda uzeo mobitel jedne volonterke vrijedan 1500 kuna, dodaje tužiteljstvo.