Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
38 komentara

Napadač na Louvre je 'tvitao' neposredno prije svog pohoda

Identitet napadača još nije bio "službeno utvrđen", ali neslužbeno se doznaje da je uhićeni 29-godišnji Egipćanin koji je prije tjedan dana doputovao u Francusku

French police, soldiers and firefighters are seen in front of the street entrance of the Carrousel du Louvre in Paris
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
38 komentara

Napadač na vojnike u petak u Parizu najvjerojatnije je prije napada na trgovački centar blizu Louvrea objavio poruke na Twitteru u kojima spominje skupinu Islamsku državu, "braću u Siriji i borce u čitavom svijetu", doznaje se od izvora bliskih istrazi.

Kako navodi izvor blizak istrazi, te su poruke objavljene na "računu na Twitteru kojega bi vlasnik mogao biti napadač", premda istražitelji to zasad ne mogu službeno potvrditi.

Još traje vještačenje mobitela Iphonea 7 i Ipada u vlasništvu napadača, kojega identitet još treba potvrditi.

Na računu otvorenom na ime Abdullaha al Hamamyje, u petak, par minuta prije napada, na Twitteru je objavljeno nekoliko poruka na arapskom, prenosi AFP. Prva u 9.31 sati po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu: "U Božje ime (...) za našu braću u Siriji i borce u čitavom svijetu". Minutu poslije objavljen je drugi 'tvit' u kojemu se spominje džihadistička skupina Islamska država.

Vlasnik računa je između 9.34 i 9.27 sati poslao najmanje deset poruka, a napad na Louvre je počeo u 9.50. Napadač u porukama spominje i putovanje iz Dubaja u Pariz 26. siječnja, što odgovara putovanju osumnjičenika.

Račun je u noći na subotu još bio dostupan, izvijestio je AFP.

Identitet napadača još nije bio "službeno utvrđen" u petak navečer, ali istražitelji misle da su otkrili počinitelja koji je u "terorističkom" napadu mačetom na vojnike u Carrousel du Louvre u petak teško ranjen. Policija sumnja da je uhićeni osumnjičenik 29-godišnji Egipćanin koji je prije tjedan dana doputovao u Francusku.

Napadač je nakon ranjavanja i prijma u bolnicu bio kritično, ali mu se "stanje stabiliziralo", rekao je par sati poslije dobro obaviješten izvor.  

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message