News

Komentari 459

Policija o užasnom napadu na žene u Splitu: Napadača terete za dva pokušaja ubojstva

Policija o užasnom napadu na žene u Splitu: Napadača terete za dva pokušaja ubojstva

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaj ubojstva 28-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz splitske policije

Splitska policija izvijestila je jutros da su dovršili kriminalističku istragu nad 28-godišnjim Aleksandrom Niševićem te će ga kazneno prijaviti za dva pokušaja ubojstva.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako navode iz policije, sumnjiče ga da je jučer oko 7.15 sati, u ugostiteljskom objektu na plaži Firule, bocom u glavu udario oštećenu 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je ista pala na tlo nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje napadač je odšetao dalje prema svojoj sljedećoj žrtvi.

Policija tako navodi i da je potom oko 7.45 sati u ulici Antuna Branka Šimića s leđa, više puta, kamenom u glavu udario oštećenu 40-godišnjakinju te ju je potom nastavio tuči šakama po glavi.

Nakon pružene liječničke pomoći utvrdili su kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše ozljede, a 40-godišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaj ubojstva 28-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Satima bježao policiji

Podsjetimo, policija je napadača koji je satima bio u bijegu uhitila oko 16 sati u Podstrani. Tamo su ga uhitili u Ulici Sv. Fabijana gdje je ušao među kuće kad su ga opkolili i priveli u Split. Napadač je inače policiji poznat od ranije, u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljeno držanje oružja. Za njim je i PU zagrebačka raspisala potragu s izričitom naredbom da ga se uhiti. U Srinjanima kraj Splita živi kraće vrijeme. 

Najčitaniji članci