Obavijesti

News

Komentari 190

Napala ih Torcida: Spasila sam igrače Osijeka da ih ne prebiju

Napala ih Torcida: Spasila sam igrače Osijeka da ih ne prebiju
2

Razulareni splitski huligani nasrnuli su na 14-godišnjake iz Osijeka. Vrijeđali su ih, a jednog udarili šakom u glavu. Spasila ih je Petra koja ih je ukrcala u svoj auto

VIDEO

Vidjela sam da skupina mladića trči za mladićima u trenirkama. Stala sam ispred Osječana i ukrcala ih u auto. Bilo ih je sedam ili osam, ne znam jer sam bila pod velikim stresom. Nekako su se potrpali u auto i uspjeli smo pobjeći u zadnji tren, rekla je Petra Mandić Jelaska, doktorica nogometa na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

U subotu, nešto prije ponoći, splitski huligani su dva puta napali mlade nogometaše Osijeka. Starije pionire napala je skupina maloljetnika u Ulici slobode. Predstavili se se kao pripadnici Torcide. Jedan od Osječana dobio je nekoliko udaraca, ali su mu ozljede sanirali klupski liječnici pa nije prevezen u splitsku bolnicu. Nešto kasnije, druga skupina nogometaša kadeta izašla je iz hotela i otišla prošetati do trgovine. Bili su u trenirkama NK Osijek, a uskoro je i njih napala skupina lokalnih huligana. Osječani su počeli bježati, a spasila ih je Petra koja je bila u blizini.

Miranda Cikotić/Pixsell

- Odvela sam ih do hotela gdje je već bila policija zbog prvog napada. Kasnije sam se tresla, pola sata nisam mogla doći k sebi. Sad kad se sve ‘sleglo’, mogu samo reći da osjećam neizmjernu tugu što se tako nešto dogodilo u mom gradu - kazala je Petra.

Dodala je kako ne želi da ju se predstavlja kao heroinu jer se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme. Cijelo to iskustvo bilo joj je i više no zastrašujuće.

Na njezinoj hrabrosti zahvalio joj je Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijek. Potvrdio nam je cijelu priču o napadima na njihove nogometaše.

- Istina je, napadnuti su naši pioniri i kadeti. Djeca su nakon večere malo izašla prošetati gradom. Napadnuti su, bilo je udaranja i povlačenja ušiju, ali nitko nije ozlijeđen. Ne dovodimo ovaj napad u vezu ni s kojim klubom, već isključivo s huliganizmom - kazao je glasnogovornik NK Osijek. Napade je osudio i Damir Gruić, glasnogovornik Torcide te je rekao kako incident nema nikakve veze s navijačima Hajduka.

- Nisam ni čuo za ovaj incident, ali to stvarno nema nikakve veze s nama pa nema ni smisla komentirati. Ali u svakom slučaju osuđujemo ovakve napade, pogotovo na djecu, rekao nam je Gruić. Policija nam je potvrdila oba slučaja te su dodali kako su razgovarali s napadnutim dječacima i trenerima. Istražuju cijeli slučaj te intenzivno tragaju za objema skupinama napadača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati