Obavijesti

News

Komentari 97

Presuda: Za napad na djevojku u Rijeci dobio 15 dana zatvora

Presuda: Za napad na djevojku u Rijeci dobio 15 dana zatvora
2

Presudu su potvrdili odvjetnik okrivljenog Anton Denona, kao i sudac Željko Kurjega nakon okončane rasprave. Presuda je nepravomoćna i okrivljeni ima pravo žalbe

VIDEO

Prema prvim informacijama, Šime L. (26), koji je napao djevojku u Viškovu, dobio je kaznu od 15 dana zatvora. Odlučeno je tako na Prekršajnom sudu u Rijeci, a potvrdili su to njegov odvjetnik Anton Denona, kao i sudac Željko Kurjega nakon okončane rasprave. Presuda je nepravomoćna i okrivljeni ima pravo žalbe, javlja Novi list. 

Također je dužan platiti 500 kuna sudskih troškova, doznaje se sa suda. Odvjetnik je najavio da će se žaliti na presudu jer ništa nije dokazano i da nema teških ozljeda.

Presuda je donesena nakon što je u ponedjeljak saslušano petero svjedoka, među kojima jedan okrivljenikov prijatelj, koji tvrdi da su potpuno neutemeljene tvrdnje da je djevojčinom glavom udarao u asfalt.

Šime L. je doveden u ponedjeljak oko 12 sati na Prekršajni sud u Rijeci, ponovno u lisicama, ali ovaj put bez lanaca na nogama. Kombijem pravosudne policije dopremljen je iz pritvora na trg bana Josipa Jelačića, nakon čega je pješice stigao do stotinjak metara udaljenog suda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

 

'Istina, ošamario sam je, ali joj nisam lupao glavom o asfalt...'
'Istina, ošamario sam je, ali joj nisam  lupao glavom o asfalt...'

Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama, a može se izreći i kazna do 30 dana zatvora. 

Podsjetimo, iako je bilo napisa da je 26-godišnjak udarao glavom djevojke o asfalt, Šime L. je ipak okrivljen samo da je ošamario djevojku, odnosno da ju je »udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup«.  

Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je u petak rano ujutro remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio. 

Okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca