Obavijesti

News

Komentari 62

Napetost u stranci: Kako Ivan Vrdoljak lomi otpor u HNS-u

Napetost u stranci: Kako Ivan Vrdoljak lomi otpor u HNS-u
1

Rekao je našim gradonačelnicima i načelnicima da ako srušimo HDZ nikad nećemo moći doći do državnih tajnika, a kamoli ministara iz HDZ-a za projekte u tim sredinama, kaže naš izvor...

VIDEO

Jutro prije predsjedništva HNS-a mnogi ključni članovi iz vrha te stranke obavljali su razgovore sa svojom stranačkom bazom pred put za Zagreb. Tako je zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar okupio svoje lokalne načelnike i gradonačelnike i vijećnike i pragmatično im predstavio uvjete, doznajemo od jednog od sudionika.
"Rekao je našim gradonačelnicima i načelnicima da ako srušimo HDZ nikad nećemo moći doći do državnih tajnika, a kamoli ministara iz HDZ-a za projekte u tim sredinama, i da će to dugoročno i njih stajati to glave. Rekao je da sa Vladom koja je zajednička se može puno toga napraviti na lokalnoj razini i tada je nastao muk. Svi koji su bili protiv su se zamislili. Pa Čačić kreće u osvetnički pohod i posmicati će sve naše ljude, a onda me zanima gdje će oni", kazao nam je naš izvor. 
Jedan drugi član predsjedništva blizak Vrdoljaku tik prije početka sjednice na naše izravno pitanje hoće li on uspjeti u svom naumu kazao nam je kako će prijedlog sigurno proći i ići pred Središnji odbor, ali dalje od toga nije htio komentirati. Naime, tijekom dana je pokrenut još jedan scenarij. Počelo se špekulirati među nekim članovima da Vrdoljak nakon što uspije u naumu, ali time i raskoli stranku, uđe u Vladu kao potpredsjednik i dobije tražena ministarstva, ali dade ostavku i povuče se sa čela stranke. To kažu kao ideju pozdravlja Matija Posavec, sada jedini HNS-ov župan koji bi rado preuzeo stranku.
"Netko mora konsolidirati teren i Matija bi mogao biti predsjednik i raditi na stranci, a Ivan u Vladi projekte i da se tako dugoročno počne situacija spašavati", kaže nam sugovornik iz vrha HNS-a.
No, oko Vrdoljaka krug sve to odbija i tvrdi da Vrdoljak ostaje predsjednik ako uspije u naumu.
U krugu oko Anke Mrak Taritaš i Vesne Pusić sve više jača konsternacija Vrdoljakovim potezom. Kažu nam da bez obzira kako to završilo mnogi planiraju javne nastupe i napade na Vrdoljaka.
"Ako je HNS-u i toj kliki super što HDZ slavi da jedna Vesna Pusić koja je doajen politike, a pogotovo ove stranke neće s njom morati u koaliciju, već sa razorenom strankom, onda je to njihova sramota. Vrdoljak se ponaša kao da je to njegovo, a ne da ga je Vesna učila i instalirala na mjesto šefa stranke kao svog nasljednika", govori nam osoba bliska Pusić.
Osim mjesta ministara, Plenković je ponudio Vrdoljaku mnogo mjesta državnih tajnika, a navodno bi jedan od njih mogao postati i Srđan Gjurković i to u Državnom uredu za sport kao potpora Janici Kostelić. Podsjetimo, potpredsjednik HNS-a je rekao već da on od HDZ-a traži provedbu Zakona o sportu koji je i sam pisao u Vladi Zorana Milanovića. Gjurkovića je na sjednicu predsjedništva došao u pratnji Anke Mrak Taritaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.