Obavijesti

News

Komentari 339

Mesić oštro u Srbu: Ustaški režim imao je samo bajunete...

Mesić oštro u Srbu: Ustaški režim imao je samo bajunete...
1

U Srbu se okupili i protuprosvjednici naoružani transparentima s natpisima "Krvavi Srb" i "Tko ne voli Hrvatsku neka ide iz nje". Među njima je i Dražen Keleminec

VIDEO

Članovi antifašističkih udruga iz čitave Hrvatske te predstavnici SNV-a sa skupa podno spomenika Ustanku u Srbu okupili su se kao bi obilježili Dan ustanka naroda Hrvatske. Svi govornici upozorili su na sve učestalije pokušaje mijenjanja povijesti. 

- Ustašofili ne priznaju činjenice i povijest. To vidite svaki dan u našim medijima, a ustaški režim nije imao nikakav legitimitet osim bajunete. Na vlast su došli ne voljom naroda nego okupatora. Njihov jedini program bio je zločin - upozorio je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić. Dodao je kako je ustanak u Srbu bio odgovor na fašistički ustaški režim. 

Pupovac prozvao Kolindu i Plenkovića

Predstavnik hrvatskih Srba Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a pozvao je sve okupljene da se minutom šutnje prisjete svih nevinih žrtava Drugog svjetskog rata, Hrvata i Srba i drugih naroda. Neizravno je prozvao predstavnike državne vlasti sto unatoč pozivu nisu došli u Srb. 


- Pozvali smo i Predsjednicu i predsjednika Vlade i Sabora te političkih stranaka. Iako nitko nije došao pozivat ćemo ih i ubuduće, rekao je Pupovac. Dodao je kako su izaslanstva državne vlasti prije dva dana bila u susjednom Boricevcu kako bi odali počast četvoro članova ubijene hrvatske obitelji, dok je u Srbu i okolici ubijeno 400 Srba. 

'Povijest se krivotvori'

- Danas i mi u Saboru čujemo antifašizam da, ali partizani ne. To je u Hrvatskoj moguće, ali ne i u Francuskoj ili Italiji gdje se odaje počast članovima pokreta otpora ili bolonjskim partizanima, istaknuo je Pupovac. Govoreći o krivotvoriteljima povijesti rekao je kako su opasni jer ne žele da Hrvatska bude demokratsko društvo. Za vrijeme trajanja skupa u Srbu, u mjestu su se okupili i protivnici takvog okupljanja. Smatraju da bi Vlada trebala zabraniti takav skup jer se njime slavi četnički zločin nad hrvatskim civilima.  

Prosvjednici stigli i ove godine 

U Srbu se okupili i prosvjednici proslave naoružani transparentima s natpisima "Krvavi Srb" i "Tko ne voli Hrvatsku neka ide iz nje". Među njima je i Dražen Keleminec, predsjednik utohtone - Hrvatske stranke prava, javlja Dnevnik.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 339
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...