Obavijesti

News

Komentari 405

Napokon zajedno: 'Danas sam najsretniji čovjek na svijetu'

Napokon zajedno: 'Danas sam najsretniji čovjek na svijetu'
6

Djelatnici centra za socijalnu skrb u srijedu oko 11 sati malenu Neu Mathes (3) vratili su ocu Neonu (38) u baranjskom Grabovcu. Njihovu veselju nije bilo kraja

VIDEO

Ćaća, idemo po pugić i sladoled, uzviknula je malena Nea (3) nakon što je izletila iz auta. Djelatnici centra za socijalnu skrb u srijedu oko 11 sati vratili su je ocu Neonu (38) u baranjskom Grabovcu.

- Danas sam najsretniji čovjek na svijetu! Nemam riječi kojima bih se zahvalio svima koji su mi ovih dana pomagali. Želim samo poručiti svima da pomoć koju su mi poslali nije otišla u krive ruke. Sve što bude višak stavljat ću u ‘kućni Caritas’ i dijelit ću okolo svima koji budu trebali pomoć. Onako kako su svi meni pomagali, tako ću i ja nastaviti širiti njihovu dobrotu - rekao je Neon Mathes. Nijedan tren nije puštao iz ruku kćerkicu koju je nekoliko tjedana zbog neimaštine bio prisiljen predati udomiteljima.

Uplatili im 70.000 kuna za pomoć

Njegova sudbina je ujedinila Hrvatsku i pomoć je počela dolaziti sa svih strana. Samo u srijedu poštanskim uplatnicama te na tekući i devizni račun stiglo je više od 70.000 kuna.

- Već sam platio sve zaostale račune, struju su mi ponovno ukopčali. Sljedeće je zatvoriti kredit zbog kojeg mi ovršno uzimaju gotovo cijelu mirovinu. Ostajalo mi je samo 127 kuna za život! Kad zatvorim kredit, Nea i ja moći ćemo pristojno živjeti od mirovine koju sam zaradio kao malodobni branitelj - priča Neon. 

Nikad više nećeš ti napustiti tatu, šapnuo je Neon kćerkici

Kad je Nea izašla iz auta, nije skrivala osmijeh gledajući tatu. 

- Ćaća, vozila sam auto - objasnila je. Kad mu je rekla da gleda seriju “Feriha”, Neon nije mogao zaustaviti suze. Nea ga je gledala i upitala:

“Ćaća, je li opet idem kod tete?” Neon ju je zagrlio i šapnuo:

- Nikad više ti nećeš napustiti tatu. Sad ću ti pokazati tvoju novu sobu, a staru kuću ćemo popraviti i vrlo brzo ćemo ponovno pod naš krov - šapnuo je.

Susjed im omogućio besplatan smještaj

Nakon obilaska kuće Gabrijela Sopjanca, susjeda koji im je omogućio besplatan smještaj dok im Vinko Marić, građevinar iz Švicarske, ne obnovi njihov dom, Neon je poveo djevojčicu u obližnju trgovinu. Izabrala je pugić (puding), čokoladu i lizu, a kad je vidjela drugu djevojčicu, s police je uzela još jednu čokoladicu i dala joj.

Đimi Fuštin, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, također nije skrivao osmijeh i zadovoljstvo. Kako kaže, Neon će morati pravdati sav novac koji bude dizao s Neina računa.

Svi koji žele pomoći Neonu mogu poslati novac na njegovu adresu - Neon Mathes, Braće Radić 8, 31309 Grabovac. Mogu ga i nazvati na broj telefona: 091 173 9955.

Devizni račun pri PBZ - IBAN HR 6923400093218142185 SWIFT PBZ GHR 2X

Tekući račun - HR 5723400093218142110

Računi su na ime djevojčice - Nea Mathes

Kalvarija: Tata morao dati Neu (3) u dom jer nema za hranu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 405
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)