Obavijesti

News

Komentari 76

Naručivali su iPhone na webu: Stigla im je kava, ali i željezo

Naručivali su iPhone na webu: Stigla im je kava, ali i željezo
1

Dvoje Splićana oštećeni su za ukupno 4300 kuna. Htjeli su iPhone, a dobili su vakumiranu kavu, dok je maloljetniku iz Čakovca na adresu došao komad željeza

VIDEO

Dvoje Splićana, 23-godišnjakinja i 21-godišnjak prijavili su internet prijevaru kojom su oštećeni za ukupno 4300 kuna, ona za 2500, a on za 1800 kuna. Oni su naime, naručili iPhone preko internet oglasnika, no umjesto skupocjenog gadgeta u paketu su dobili vakumiranu kavu od 250 grama. 

Muškarac i žena nisu međusobno povezani, a mobitele su naručili preko različitih tvrtki. 

Sličan slučaj zabilježila je i PU Međimurska, koja također skreće pažnju javnosti da zaprima sve više prijava prevarenih građana koji postaju naivne žrtve internetske trgovine. Posebno su u pitanju kupci koji pouzećem prime kupljenu robu, a vide je po primitku. 

Od slučajeva, u policiji navode kupnju mobitela gotovo beznačajnih vrijednosti u odnosu na naručeno, pa je tako ovih dana maloljetnik iz Čakovca naručio iPhone vrijedan više tisuća kuna, a dobio komad željeza. 

Nekoliko slučajeva prethodnih mjeseci također su bili mobiteli beznačajnih vrijednosti, pa odjeća modnih marki, umjesto kojih je dobivena beznačajna odjeća. 

Internetske prijevare u porastu

- Moderne internetske prijevare u porastu su, rekao je glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić, a građani često i zbog srama ne prijavljuju slučajeve. Posebno sada kad je šteta manja od 2000 kuna prepuštena samim građanima da si je po mogućnosti nadoknade. Policija skreće pažnju građanima da dobro provjere oglašivača prodaje prije nego daju novac za naručeno.

Također, prilikom zaprimanja pošiljke građani bi trebali od dostavljača zatražiti da prisustvuje otvaranju pošiljke, a sve u cilju utvrđivanja stvarnog sadržaja te kako bi u tom slučaju prevare dostavljač napravio zapisnik. 

Također, mole se građani da sačuvaju omote pošiljki i da postupaju s većim oprezom prilikom naručivanja vrijednih stvari putem internet oglasnika.

Od žene (83) na prevaru uzeo 1000 kuna

Policiji zasad nepoznati muškarac u četvrtak je u mjestu Sitno na prevaru oštetio 83-godišnjakinju odnijevši joj 1000 kuna. Lopov se ženi predstavio kao prijatelj njezinog unuka za kojega mora uplatiti novac za prekršajnu prijavu. Nakon što mu je dala tisuću kuna, lopov je mirno odšetao, a žena je kasnije shvatila da je prevarena. 

Policija moli građane da ne nasjedaju lakovjernim pričama nepoznatih ljudi te da sumnjivce prijave na broj 192.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka
Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine